F-35 Joint Strike Fighter

De første F-35 kampfly ankommer efter planen til Danmark i 2023. Her er et norsk F-35 kampfly, der besøgte Danmark i 2019. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste

Af Flyverkommandoen

 

Hjemmesiden hedder www.forsvaret.dk/f-35, og den nye side giver dig indblik i, hvad der sker i relation til Danmarks nye kampfly.

 

På den nye hjemmeside kan du få information og nyheder om Danmarks kommende kampfly fra alle grene af Forsvaret. De nye F-35 kampfly lander i Danmark i 2023, men allerede i 2021 modtages de første i USA. Derfor vil der i de kommende år være en masse interessante og spændende begivenheder, som du kan læse om og følge med i på siden.

 

For blot at nævne nogle få, så drejer det sig blandt andet om uddannelsen af de første danske F-35 piloter, modtagelsesceremoni af flyet i USA og explainer-video om flyets avancerede egenskaber.

 

Bliv klogere på baggrunden

Den nye hjemmeside byder også på et samlet overblik over en stor portion baggrundsmateriale, der kan give dig indsigt i, hvorfor F-35 blev valgt. Du kan blandt andet læse om den politiske proces, hvordan et så stort indkøb håndteres mellem to regeringer og om støjhåndteringen i lokalområdet ved Flyvestation Skrydstrup.

 

Du vil også kunne finde længere tekster om flyets særlige evner og muligheder, industrisamarbejder på tværs af landegrænser og om jobskabelse i Danmark.

 

F-35 flyttes med kran.

Arkivfoto: Her er Danmarks første F-35-kampfly med navnet L-001 ved at blive bygget i USA. Foto: Forsvaret

 

Tidligere hjemmeside lukkes

Indtil nu har www.f-35iluften.dk været dén hjemmeside, hvor Forsvaret har delt information om F-35. Den hjemmeside lukkes nu og vil ikke være tilgængelig længere. Alt indhold, der tidligere lå på www.f-35iluften.dk, vil fremover kunne læses og tilgås på www.forsvaret.dk/f-35.

 

Hvis du har spørgsmål til hjemmesidens opbygning og indhold, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.