Flemming Lentfer overtager jobbet som forsvarschef fra Bjørn Bisserup

General Flemming Lentfer har overtaget posten som forsvarschef.

Af Forsvarskommandoen

Opdateret klokken 16.20 med video.

 

Flemming Lentfer har i dag første arbejdsdag som forsvarschef efter at have overtaget kommandoen i Forsvaret fra general Bjørn Bisserup, som har valgt at gå på pension.

 

Det skete mandag eftermiddag ved en ceremoni i Kastellet.

 

Til stede ved kommandooverdragelsen var forsvarsminister Trine Bramsen, som indstillede Flemming Lentfer til forsvarschef i oktober. Trine Bramsen siger:

 

”Truslerne stiger og bliver stadig mere komplekse. Det kræver en sikker og fremadsynet ledelse af det danske forsvar. De kommende år skal Forsvaret vokse - og samtidig skal der være tillid til Forsvaret som myndighed. Flemming Lentfer har erfaring og de personlige egenskaber, det kræver. Derfor skal han som ny forsvarschef stå i spidsen for denne vigtige opgave.”

 

Flemming Lentfer siger:

 

”Jeg glæder mig til som forsvarschef at stå i spidsen for alle de gode og dedikerede kræfter, der er i Forsvaret. Det er en opgave, jeg går til med stor stolthed og stor ydmyghed. Nu går jeg en travl tid i møde, når jeg skal rundt og tale og møde medarbejderne i alle dele af landet og uden for landets grænser.”

 

Kommandooverdragelsen skete i år grundet situationen med covid-19 ved en mindre ceremoni for de deltagende og deres nærmeste pårørende på Kastellet.

 

Flemming Lentfer har en baggrund i det operative missilforsvar i Flyvevåbnet og har siden gjort karriere inden for både det værns- og koncernfælles område. Senest som direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, som han siden 2017 har været direktør for, indtil han altså nu er tiltrådt som forsvarschef i Forsvarskommandoen. 

 

 

Se relaterede videoer

Forsvarsminister Trine Bramsen hilser den nye forsvarschef velkommen:

 

 

Kom med Flemming Lentfer på hans første dag på jobbet:

 

 

Hør fem tidligere forsvarschefer fortælle om embedet:

 

 

Flemming Lentfer

Født: 1. marts 1964

 

Værn: Flyvevåbnet

 

Rang: General

 

Job: Forsvarschef

 

Hent pressebilleder

Nær, sort/hvid

Nær, sort baggrund

Halvtotal

Halvtotal venstrestillet

Kontormiljø 

 

Hent CV

CV for Flemming Lentfer