Kim Jesper Jørgensen blev i 2016 udnævnt til generalmajor og chef for Arktisk Kommando i Nuuk.

Kim Jesper Jørgensen blev i 2016 udnævnt til generalmajor og chef for Arktisk Kommando i Nuuk. Foto: Sune Wadskjær Nielsen / Forsvaret

Kim Jesper Jørgensen er efter forsvarsministerens indstilling ved kongelig resolution udnævnt til generalløjtnant og chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI). Kim Jesper Jørgensen tiltræder stillingen den 14. december 2020.

 

"Jeg ønsker Kim Jesper Jørgensen tillykke med jobbet som chef for FMI. Kim har de seneste fire år stået i spidsen for en stor indsats med at opbygge og konsolidere Arktisk Kommando. Det har han blandt andet gjort gennem et tæt og tillidsfuldt samarbejde med de grønlandske og færøske myndigheder. Arktisk Kommando er i dag en naturlig del af det lokale samfund. Kim har været en drivende kraft i at skabe et solidt fundament for Forsvarets opgaveløsning i det arktiske område," siger forsvarschef general Flemming Lentfer.

 

"Kim har gennem årene baseret sin ledelse og samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere på dialog og på fælles løsninger. Jeg ved at FMI er i gode hænder.  Jeg ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med Kim, hvor vi i de kommende år skal opbygge Forsvarets kapaciteter indenfor rammerne af det gældende forsvarsforlig," afslutter Flemming Lentfer.

 

Læs mere på Forsvarsministeriets hjemmeside.