[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Forsvarskommandoen / Iben Valery

”Det er jo en historisk dag. De første Centurion-kampvogne rullede jo ind, da kasernen åbnede i 1953 i Holstebro. Nu har vi 2020, hvor en af verdens absolut bedste kampvogne ruller ind gennem samme port,” siger regimentschef ved Dragonkasernen i Holstebro Anders Poulsen om ankomsten af Leopard 2A7.

Leopard 2A7 erstatter den gamle 2A5, som har tjent Forsvaret siden 2005, og den historiske dag blev fejret med parade og taler, da de første kampvogne vendte tilbage til Danmark efter en opgradering i Tyskland.

”Leopard 2A5 er jo ved at være en ældre kampvogn, og det har været vigtigt at få en kampvogn, der lever op til de nye og moderne krav til pansring, mobilitet og bevæbning,” siger regimentschef Anders Poulsen.Et vigtigt skridt
Ankomsten af de nye kampvogne er både vigtigt for soldaterne, der har ventet de nye kampvogne, men det er også et afgørende skridt i opbygningen af 1. Brigade, da det er en del af Forsvarsforliget fra 2018. Den officielle overdragelse af kampvognene til 1. Brigade sker først til maj, men dét, at kampvognen ankommer til Dragonkasernen allerede nu, har stor betydning, siger regimentschefen:

”Det er vigtigt, at vi får dem nu, så instruktører, mekanikere og kampvognsbesætning kan komme i gang med uddannelsen så hurtigt som muligt og dermed være klar til den officielle overdragelse til maj.”
I maj afholder Forsvaret et større mediearrangement i Oksbøl, hvor både Leopard 2A7 og Forsvarets kommende artilleri bliver præsenteret.