[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af: Forsvarskommandoen

Det er svært at rekruttere og især fastholde soldater til Danske Artilleriregiment, fordi en stor del af de nuværende værnepligtige, der gennemfører Hærens Basisuddannelse, bor langt væk fra Oksbøl, hvor Danske Artilleriregiment hører hjemme.


Foto: Forsvarets nye artilleri hører hjemme hos Danske Artilleriregiment i Oksbøl.

Det forsøger Hæren og Danske Artilleriregiment nu at ændre på med en ny konstabelelevuddannelse. Her går regimentet målrettet ud i lokalområdet for at rekruttere de unge. Uddannelsen er et supplement til Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse, som fortsat vil blive udbudt to gange om året i Oksbøl.

”Vi håber at få unge mennesker i vores lokalområde i Sydvestjylland til at få øjnene op for, at her hos artilleriet i Oksbøl har vi en god og spændende uddannelse og gode karrieremuligheder,” siger chefen for Danske Artilleriregiment Oberst Torben Dixen.

Formålet med den nye uddannelse er både at øge potentialet for rekruttering og ikke mindst fastholdelse af lokale soldater ved Danske Artilleriregiment.

”Jo flere vi kan hyre ind fra lokalområdet, jo flere kan vi fastholde. Hos os bliver de en del af en af de nyeste og mest moderne enheder i Hæren og vil opleve personlig udfordring og udvikling – væsentligt anderledes end alle andre elevuddannelser i samfundet i øvrigt,” siger chefen for Danske Artilleriregiment Oberst Torben Dixen.

Hæren vokser og brug for flere folk
Uddannelsen i Oksbøl adskiller sig fra Forsvarets andre uddannelser ved, at man fra den første dag er ansat i Forsvaret ved Danske Artilleriregiment. Derudover vil konstabelelevuddannelsen have elementer fra både Basis- og Reaktionsstyrkeuddannelsen og have et stærkt fokus på at forberede den enkelte til den efterfølgende tjeneste som artillerist ved 1. Artilleriafdeling.

”Vi har brug for mange dygtige soldater i Hæren. Hæren vokser og bliver større i det nuværende forsvarsforlig. En af årsagerne er, at vi opretter en fuldt bemandet artilleriafdeling med nyt, moderne materiel ved Danske Artilleriregiment i Oksbøl. Det kræver flere soldater end tidligere og meget gerne soldater med lokal forankring,” siger chefen for Hærkommandoen generalmajor Michael Lollesgaard.

Konstabelelevuddannelsen ved Danske Artilleriregiment er en forsøgsordning og bliver gennemført som et pilotprojekt.

Ansøgningsfristen er 9. august 2020 og uddannelsen gennemføres på Oksbøl Kaserne i perioden 1. november 2020 til 31. juli 2021.