Forsvaret rødt logo på hvid

Af Forsvarskommandoen

 

Artiklen er opdateret klokken 13.45 med afsnit om forsvarschefen

 

Efter afholdelse af Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus er 29 ud af 34 deltagere konstateret smittet med coronavirus/covid-19. Kurset henvender sig til meningsdannere i det danske samfund og løber over to separate uger, hvor den sidste del blev afholdt den 13.-17. september i Fredensborg.

 

"Kurset blev afviklet efter de gældende regler og anbefalinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne, hvorfor det er en uheldig og trist situation, at mange af deltagerne er smittede," siger dekan ved Forsvarsakademiet, Peter Dahl Thruelsen, som er ansvarlig for kurset.

 

Alle deltagere havde ved kurset fået udleveret mundbind, som blandt andet blev brugt under transport. Der var sprit tilgængelig ved alle lejligheder, overflader blev rengjort flere gange dagligt, ligesom der var fokus på at holde afstand under aktiviteterne, og alt mad blev serveret eller var portionsanrettet.

 

Ingen er meldt alvorligt syge.

 

Forsvarschef testet positiv for smitte

Udover de 34 deltagere har flere eksterne oplægsholdere været forbi kurset i kortere perioder. Heriblandt forsvarschef general Bjørn Bisserup, som blandt andet holdt oplæg for deltagerne onsdag den 16. september.

 

Søndag blev forsvarschefen også testet positiv for smitte med coronavirus/covid-19 – det kan dog ikke entydigt siges, hvorvidt han er blevet smittet under sit besøg ved kurset. Forsvarschefen er derfor gået i isolation. Han løser sine arbejdsopgaver hjemmefra i den kommende periode.

 

Fakta om SIKU

Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus (SIKU) afholdes hvert år af Forsvarsakademiet.

 

SIKU har til formål på et højt niveau at beskrive og diskutere den aktuelle udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitiske situation set i såvel dansk som europæisk og globalt perspektiv. Kurset har tillige som formål at præsentere deltagerne for det danske forsvar i teori og praksis. Derudover forsøger kurset at etablere et netværk mellem deltagerne og skabe kontakt og forståelse mellem Forsvaret og ledere fra alle dele af det danske samfund. Kurset løber over to separate uger og afholdes en gang om året.