[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Forsvarskommandoen

Efter at det blev konstateret, at soldater fra det internationale NATO-samarbejde i Afghanistan var smittet med coronavirus/covid-19, blev fire danske soldater onsdag den 8. juli sat i karantæne og testet. To af de fire er testet positiv for sygdommen, og de fire forbliver derfor i karantæne.

”De to, der er testet positive, er uden symptomer på sygdommen og er ved godt mod. De har kontaktet deres pårørende, og der er ikke umiddelbart nogen grund til at være urolig,” siger oberst Klaus Brieghel, der er chef for de danske soldater i Afghanistan.


Arkivfoto: Dansk soldat i Afghanistan. Forsvaret.

Karantæne
For at minimere risikoen for spredning så meget som muligt har det vist sig nødvendigt at sende yderligere ni danske soldater i præventiv karantæne. De er alle ni blevet testet og er ikke smittede, men de forbliver i karantæne, indtil de kan testes igen.

Resolute Support Mission, som er navnet på den NATO-mission, de danske soldater er en del af, har den faste politik, at bekræftet smittede soldater skal evakueres fra missionen. Det betyder, at et større logistisk system er blevet sat i gang.

”Planen er, at de smittede i løbet af ganske få dage bliver fløjet til Danmark med et civilt flyselskab. Inden de kommer til Danmark har vi fundet en løsning på, hvordan vi håndterer isolation herhjemme. Vi har flere muligheder og skal have valgt den bedste for soldaterne,” siger oberst Jens Lønborg, der er chef for igangværende operationer i Operationsstaben.

Du kan læse mere om Resolute Support her.