Værnepligtige får udleveret mundbind

Værnepligtig ved Flyvevåbnets Operation Support Wing í Karup med udleveret mundbind. Foto: Andreas / Forsvarskommandoen.

Af: Forsvarskommandoen

Værnepligtige får nu udleveret mundbind i forbindelse med deres ugentlige ud- og hjemrejser. Mange af Forsvarets værnepligtige rejser på tværs af Danmark og har ofte langt mellem bopæl og tjenestested. Derfor er det ekstra vigtigt, at der udvises forsigtighed.


Udlevering af mundbind bliver indført som et midlertidigt supplement til de værnepligtiges frirejseaftale for at efterkomme sundhedsmyndighedernes generelle anbefaling og visse kommuners krav om mundbind i offentlig transport for at reducere risikoen for smittespredning af coronavirus/covid-19.

 

“Vi har alle et ansvar for, at corona ikke spredes yderligere. Vores værnepligtige fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen kommer fra alle egne af landet, og derfor er det rigtig godt, at de nu kan passe bedre på sig selv og alle andre, når de rejser på tværs af landet,” siger Forsvarsminister Trine Bramsen.

Alle værnepligtige får udleveret to styk mundbind om ugen i forbindelse med deres ud- og hjemrejse med offentlig transport. Hvis rejsetiden er over 4 timer, så vil de værnepligtige få udleveret fire styk mundbind.

Mundbindene bliver udleveret løbende og så længe sundhedsmyndighederne anbefaler og/eller pålægger anvendelse af mundbind i offentlig transport.

De værnepligtige får ikke tilsendt mundbind til deres bopæl forud for første mødedag ved tjenestestedet.

Første udlevering vil være fredag d. 14. august 2020.