Viceadmiral Lewis overrækker våbenskjold til FC

Viceadmiral Lewis overrækker Joint Force Command Norfolks våbenskjold til forsvarschef general Flemmig Lentfer. 

Af Forsvarskommandoen

 

Commander Joint Force Command Norfolk, den amerikanske viceadmiral Andrew Lloyd Lewis, besøgte i sidste uge Danmark på vej til NATOs hovedsæde i Bruxelles. Besøget omfattede både drøftelser med Forsvarets ledelse og aftenselskab på Frederiksberg Slot.

 

NATOs nye hovedkvarter i Norfolk ventes først at blive erklæret endelig operativt til sommer. Hovedkvarteret har fokus på USA's østkyst, farvandet mellem Island, Grønland og Storbritannien samt Arktis. Formålet var derfor at drøfte Joint Force Command Norfolks opgaver, aktiviteter og forventninger til NATO partnerlande med interesse i Arktis og Nordatlanten.

 

Frank Trojahn, Lewis, CHFST

Under sit besøg i Danmark holdt viceadmiral Lewis møder med forsvarschef general Flemming Lentfer, chefen for Forsvarsstaben, generalløjtnant Kenneth Pedersen, chefen for Søværnskommandoen, kontreadmiral Torben Mikkelsen, fungerende chef for Arktisk Kommando, kommandør Dan Thermansen, chefen for Operationsstaben i Forsvarskommandoen, generalmajor Michael Hyldgaard og den kommende forsvarsattache i Washington, kontreadmiral Frank Trojahn.

 

Gruppebillede fra møde på HO

 

Som et vigtigt emne havde Lewis koordination af aktiviteter i Arktis på dagsordenen. Ved at synkronisere og koordinere NATO-landenes aktiviteter, vil alle lande i alliancen med interesse i området opnå et bedre samlet situationsbillede.

 

”Forsvaret har fokus på at styrke overvågningen i det nordatlantiske område. Det fremtidige samarbejde med hovedkvarteret i Norfolk kommer til at få stor betydning for rigsfællesskabets opgaveløsning i Arktis,” siger forsvarschef general Flemming Lentfer.