Danmark tog to guldmedaljer hjem fra militær femkamp i Østrig.

Danmark tog to guldmedaljer hjem fra militær femkamp i Østrig. Foto: Gerhard Hamler

Af: Forsvarets Sanitetskommando

 

Den tidligere verdensmester Sara Hjalager, der er konstabel i Flyvevåbnet,  kunne efter de fem discipliner stille sig øverst på podiet. Hun blev efterfulgt af russiske Irina Svechnikova på andenpladsen. Menig i Hjemmeværnet og tidligere konstabel i Flyvevåbnet Johanne Tolstrup tog 3. pladsen. Sammen med sergent Juliane Falsig fra Ingeniørregimentet i Skive tog de tre kvinder samtidig guld i holdkonkurrencen over Rusland.

Det er andet år i streg, at de danske kvinder tager sejren med hjem for hold fra Europa Cup i Østrig, og tredje gang Sara Hjalager tager den samlede sejr individuelt.

 

På herresiden var de danske herrer oppe imod flere af de bedste i verden, men på trods af det kæmpede både sergent i Søværnet Frederick Koch og sergent ved Jydske Dragonregiment Nickolaj Nørrelykke sig i top 10 på en 10. og 8. plads. Foruden dette tog Frederick Koch hele to imponerende disciplinsejre i skydning og håndgranatkast.

 

Der findes seks militære landshold. Udover landsholdet for militær femkamp har Forsvaret også landshold for flyfemkamp, skydning, orienteringsløb, faldskærmsspring og sejlsport. Landsholdendes primære formål er at skabe ”venskaber gennem sporten” og der igennem bidrage til fredelig forening på tværs af nationer og landegrænser.

 

Forsvarets militære landshold skal være rollemodeller for Forsvarets øvrige medarbejdere og har til formål at styrke nationale såvel som internationale relationer og netværk. De militære landsholdsdiscipliner støtter, styrker og udvikler den militære fysiske træning, soldatens funktionelle kompetencer og uddannelse. Disciplinerne afspejler militære forhold og de mange elementer, der indgår i det operative virke, og styrker samtidig personellet i forhold til løsning af hverdags- og spidsbelastningsopgaver.

 

De danske femkæmpere kan nu se frem til næste stævne, som bliver på dansk grund, når der afholdes Forsvarets Mesterskaber og Danmarksmesterskabet d. 15.-17. september ved Jydske Dragonregiment i Holstebro. 

 

Forsvarets Mesterskaber og Danmarksmesterskabet er årets eneste mulighed for Forsvarets ansatte for at prøve kræfter med sporten og teste militære færdigheder af. Konkurrencen vil desuden været et rekrutteringsstævne til Forsvarets Landshold.