fanen er taget hjem igen fra  Tapa

Fanen er pakket ned og hjemtaget til GHR. To hold på hvert 200 soldater har udstationeret i 2020 i estiske Tapa. Foto: Err News, Estland.


Af Forsvarskommandoen


Chefen for de godt 200 danske soldater, oberstløjtnant Thomas Fogh, roste både de estiske og britiske soldater, som har udgjort NATOs kampgruppe under ledelse af britiske 5th Battalion (5 Rifles).

”Sammen har vi gennemført intensiv træning og deltaget i en række militære øvelser. Vi har udvekslet viden og erfaringer, og muligheden for at træne her i Estland har været uvurderlig. Derudover har det været en ære at indgå i NATOs forsvar af Estland og de øvrige baltiske lande. Personligt er jeg særlig glad for at soldaterne har lært det estiske folk nærmere at kende, et folk som vi danskere deler en lang historie med.” udtalte Thomas Fogh gennem en pressemeddelelse i forbindelse med ceremonien i Tapa.

 

parade i Tapa fredag 8.januarEndnu er det ikke politisk besluttet, men det er planen at et nyt styrkebidrag til NATOs fremskudte tilstedeværelse i Baltikum udsendes i 2022, men allerede i dette forår regner Thomas Fogh med at danske soldater er tilbage i Estland til den store øvelse Spring Storm, ligesom oberstløjtnanten ser frem til estiske soldaters deltagelse i den danske øvelse Brave Lion, senere på året.

Hovedparten af det 200 mand store danske bidrag ventes hjemme i Danmark i løbet af ugen. Grundet covid-19 vil der ikke være pressedækning af hjemkomsten.