Kort over flyrundeture på flagdagen

To overflyvninger med forskellige fly i anledningen af flagdagen for Danmarks udsendte er Forsvarets måde at vise respekt for aktive soldater, veteraner, de faldne og deres efterladte.. Se ruterne via link i teksten.

Af Forsvarskommandoen

 

På Flagdagen for Danmarks udsendte er der flere muligheder for at se fly fra Forsvaret på himlen over Danmark. Der vil både være to F-16 jagerfly og et Hercules C-130 transportfly på rundtur. Overflyvningerne er Forsvarets måde at vise respekt for aktive soldater, veteraner, de faldne og deres efterladte.

 

De to F-16 jagerfly flyver en større rundtur over Danmark. F-16'ernes rute er planlagt, så den går over flest muligt kaserner og garnisonsbyer, hvor der er mange veteraner.

 

Hercules-flyets rute er planlagt således, at flyet er ved Christiansborg i København kl. 16.23, hvor den store parade i anledningen af flagdagen finder sted. Omkring 2000 soldater deltager i paraden. Paraden har også deltagelse af Deres Kongelige Højheder Kronprinsparret, medlemmer af regeringen, Folketinget og de myndigheder, der udsender personel i internationale missioner. Også efterladte til omkomne i de internationale missioner deltager i paraden.

 

F-16 flyver ned til 1500-2000 fods højde.

C-130 flyver ned til 1000 fods højde.

 

De planlagte ruter kan ses via dette link til google maps. Bemærk at F-16 (blå rute) og C-130'eren(grøn rute) flyver forskellige ruter. Zoom i kortet for at se tidspunkter.

 

På flagdagen kan F-16 følges på civile flighttrackere på callsignet "FLAGDAG" og via Flyvevåbnets side på facebook.