projekter der fik støtte i 2020

Collage af tidligere projekter, der har modtaget støtte. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Om det drejer sig om udstilling, film, bøger eller andre informationsprojekter er fortsat op til ansøgernes valg, når det gælder om at få tilskud til Statens Puljemidler på Forsvarets område.

 

Til gengæld er indholdet nu tematiseret, så ansøgernes projekter skal holde sig indenfor temaet moderne krigshistorie efter 1989. Altså fra Murens fald og den kolde krigs ophør og frem til i dag. Da dette emne ikke umiddelbart medførte nok ansøgere til puljemidler, er ansøgere med andre emner der informerer om Forsvaret nu også velkomne.

 

Sidste år fik fem projekter om Forsvaret andel i puljen på 200.000,- kroner, fordelt på tre bogudgivelser og to TV-projekter.

 

Vilde Historier i Forsvaret på TV2 Lorry og Piger i Trøjen på TV2 Nord anvendte begge materiale fra Forsvarets arkiv, mens de to bøger Kongens Klæder 2 og Christian IIIs Krigsbog begge er historisk dokumentation. Den første beskriver på 900 sider de danske uniformer fra 1816-1903, mens sidste er en oversættelse fra gammel tysk af Christian IIIs ”Kriegs memorial”. Femte projekt var støtte til jubilæumsskrift i forbindelse med 150-året for Det Krigsvidenskabelige Selskab.

 

Ansøgningsfristen for næste puljeuddeling er 14.november i år.
Læse mere om regler og vilkår på denne side.