Konstabelelever fra Danske Artilleriregiment på skydebane, som en del af deres uddannelse.

Konstabelelever fra Danske Artilleriregiment på skydebane, som en del af deres uddannelse. Foto: Line Fjordside / Forsvaret

Af: Forsvarskommandoen

 

Det kan være svært at rekruttere og især fastholde soldater i landets yderområder. Det har Hæren og Danske Artilleriregiment prøvet at ændre på med en konstabelelevuddannelse. I et forsøg gik regimentet målrettet ud i lokalområdet for at rekruttere de unge.

 

Omkring 30 af de færdiguddannede konstabler har nu fast tjenestested hos artilleriet i Oksbøl.

 

”Det er rigtigt positivt, at vi har formået at tiltrække og fastholde unge, dygtige soldater fra nærområdet. Det er vigtigt for os som regiment, at vi har en solid forankring i vores lokalområde,” siger chefen for Danske Artilleriregiment Oberst Torben Dixen Møller.

 

Konstabelelevuddannelsen ved Danske Artilleriregiment var et forsøg i 2020 og blev gennemført som et pilotprojekt.

 

”Nu ser vi på, hvad vi kan lære af pilotprojektet med konstabeleleverne og overføre til en almindelig uddannelse af soldater igennem Hærens basisuddannelse – også kendt som værnepligten – og den videre konstabel-uddannelse af professionelle soldater,” siger chefen for Danske Artilleriregiment.

 

Screendump fra serien om konstabeleleverne hos Danske Artilleriregiment

Sceendump fra serien om Livet som Konstabelelev hos Danske Artilleriregiment. Foto: Forsvaret

Ny serie om konstabeleleverne har premiere

Forsvarets YouTube-kanal kan du fra i dag se første afsnit af serien om Nygaard og Jeppesen, som var med på holdet og blev uddannet til konstabler i 2020 i Oksbøl.

 

Serien følger dem igennem hele deres uddannelse og sætter fokus på fællesskabet, uddannelsen i blandt andet våbenhåndtering og så det, at man som soldat og konstabel i Forsvaret indgår i noget, som er større end en selv. 

 

Herunder kan du få en kort teaser for serien.