nnnn

IKK i Grafenwøhr.

Af Tue Skals, FKO-KOM

De 12 infanterikampkøretøjer fra Jydske Dragonregiment og de 120 soldater fra Ruder 4-kompagniet har siden torsdag i sidste uge trænet intensivt i det amerikanske øvelsesterræn Grafenwöhr.


Selve transporten af infanterikampkøretøjerne fra Grafenwöhr til Holstebro tager to dage, da blokvognene fra enheden Svær Transport i følge tysk lovgivning kun må køre om natten. Og med en hastighedsbegrænsning på 60 km/t, så tager det flere dage at flytte det tunge læs.

Der er 979 kilometer fra Holstebro til Grafenwöhr. Men Simon, der er chef for Ruder 4-kompagniet, er ikke i tvivl om, at turen til de tyske skove er det er hele værd:

“Vi har nogle muligeder hernede, som vi har enormt svært ved at genskabe i Danmark. Det er det største skyde- og øvelseterræn, som vi har i Nordeuropa og det giver os nogle muligheder for at have skarpskydning i skov. Vi kan have forbiskydning med køretøjer og vi kan sammensætte nogle manøvrer af en størrelse og en sammenhæng, som vi har svært ved at finde terræn til i Danmark.”

Se video fra Grafenwöhr, hvor panserinfanterikompagniet skyder med skarpt i skovmiljø, bymiljø og mod bevægelige mål - både med maskingevær og infanterikampkøretøjer.