Flagdag på Christiansborg

Dannebrog vejrer i tårnet på Christiansborg på flagdagen. Omkring 2000 soldater deltager søndag eftermiddag i den store parade på slotspladsen. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Opdateret den 8. september med hærprovstens prædiken.

 

Se eller gense paraden på Christiansborg med deltagelse af omkring 2000 soldater. Hør statsministerens, rigspolitichefens og forsvarschefens taler. 

 

 

Hærprovst Thomas H. Beck holdte en prædiken for veteranernes pårørende i Holmens Kirke i København. Af respekt for de pårørende blev prædiken ikke optaget på selve flagdagen i kirken.

 

 

 

Ingeniørregimentet i Skive har markeret dagen med kranselægning og gudstjeneste og i Aalborg har soldater fra Trænregimentet marcheret igennem byen og mindet faldne soldater.

Flagdag i Skive

Kranselægning på Skive Kaserne: Foto: Heri Niclasen/Forsvaret.

Flagdag i Aalborg

Aalborgensere overværer soldaternes march gennem byen.

 

Trænregimentet marcherer gennem Aalborger fra Trænregimentet på march gennem Aalborg.

Soldater fra Trænregimentet marcherer igennem Aalborg. Foto: Søren Egebæk.


På Haderslev Kaserne holdt regimentchefen for Slesvigske Fodregiment oberst Lars Mouritsen tale for soldater og veteraner.

 

Se billeder fra mindegudstjenesten i Holmens Kirke med deltagelse af blandt andre Deres Kongelige Højheder Kronprinsparret, regeringen, Folketinget, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Politiet samt pårørende til omkomne under de internationale missioner. 

 

Se indslag fra kranselægningen på Kastellet i København med deltagelse af pårørende til omkomne under de internationale missioner. Deres Kongelige Højheder Kronprinsparret og repræsentanter for regeringen, Folketinget, udsendende myndigheder, faglige organisationer og veteranforeninger med flere lagde kranse.

Se lang version af flagdagen på Kastellet.

 

Også i Allerød, hvor Garderkasernen i Høvelte ligger, var der et flagdagsarrangement på Rådhuset.

Borgmester Karsten Längerich og stabschef fra Livgarden major Søren Schwartz Søren, der holdt tale.

Borgmester Karsten Längerich og stabschef fra Livgarden major Søren Schwartz Sørensen, der holdt tale. Foto: Thomas Reimann/Forsvaret.

Borgmester Karsten Längerich og stabschef fra Livgarden major Søren Schwartz Søren, der holdt tale.

Der blev uddelt børnemedaljer til børn af udsendte soldater. Foto: Thomas Reimann/Forsvaret.


Flyvevåbnet markerer flagdagen med en livesending fra et F-16 kampfly.

Det kan du se via Flyvevåbnets facebook.

 

Over hele landet markerer Forsvaret og det officielle Danmark flagdagen. 

 

Flagdagen for Danmarks udsendte er en anerkendelse af den indsats udsendte yder og har ydet for Danmark. Se og hør flagdagshilsner til veteranerne fra det officielle Danmark, politikere og chefer fra Forsvaret.