De første publikummer

De første entusiastiske publikummer kiggede på fly allerede lidt over kl. 07.00. Foto: Anders V. Fridberg / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

Se stemningsbilleder fra formiddagen længere nede.

 

Kl 07.00 i morges slog Flyvestation Karup portene op og bød publikum indenfor til Danish Air Show 2022. Allerede fra den tidligere morgenstund var der stor interesse for at komme til Air Show.

 

Publikum kommer til at opleve de danske helikoptere og kampfly lave en taktisk demonstration, hvor de både simulerer angreb på lufthavnen og gennemfører en hæsblæsende afhentning af en mistænkt krigsforbryder - husk høreværn til den del, lyder et godt råd fra arrangørerne. Det taktiske demonstration finder sted i tidsrummet mellem kl 12:00-13:00.

 

Det verdensberømte opvisningshold Red Arrows fra Royal Air Force, der betragtes som et af verdens bedste, giver en spektakulær opvisning med halsbrækkende manøvrer fra kl 14:00 til 14:30.

 

I flyveprogrammet er også solo-opvisning med både danske, græske og belgiske F-16 kampfly, en Gripen fra det svenske flyvevåben og en Rafale fra det franske flyvevåben.

 

De historisk interesserede kan glæde sig til at opleve både et tidligere dansk kampfly som Draken, en P-51 Mustang og hele to forskellige Spitfires gå i luften.

 

Hele flyprogrammet kan findes her. Bemærk, at der kan ske ændringer. 

 

Hvis du vil have information med i lommen, så kan den også hentes via den lille Danish Air Show app, som findes på dette link:

 

Du kan også finde praktiske informationer via Danish Air Shows side på Facebook

 

 

 

Nørd, Motor Mille og kampvogn mod bil

De yngre dele af publikum kan glæde sig til både at opleve Motor Mille optræde kl 12:45 og Emil fra Store Nørd laver Videnskabsshow kl 09:00. Der er også opstillet et stort "hoppe-land" til børnene foruden masser af aktiviteter ved udstillingerne. Kl 16:30 vil bjergbestigeren Rasmus Kragh fortælle om sin tur til toppen af Mount Everest.

 

Det også vil være flere spektakulære indslag undervejs på dagen - f.eks. vil Hæren vise, hvad der sker når en 62 ton tung Leopard 2A7 kampvogn kolliderer med en personbil. På landingsbanen kan publikum glæde sig til at se, om det er en motorcykel med 338 hestekræfter eller en F-16 med 120.000 hestekræfter, der er hurtigst på 1 mil.   

 

Alt det praktiske

Der forventer rigtigt mange besøgende til Air Showet. Forsvaret opfordrer derfor til at følge et par centrale råd fra Vejdirektoratet og Politiet, der har planlagt trafikken. Rådene lyder: 

 

  • Sluk GPS'en og følg i stedet skilte og anvisninger i området. 
  • Følg med på radiokanalen P4
  • Hold dig orientet på www.trafikinfo.dk

 

Når man ankommer til parkeringsarealet vil man blive guidet ind på parkeringspladerserne som fyldes op indefra og ud. Man skal således ikke foretage nogen valg selv, men blot følge skilte og anvisninger. Fra de fjerneste parkeringspladser er der shuttlebusser til udstillingensområdet. 

 

Invalidebiler - med synligt og gyldigt skilt i forruden - vil blive ledt til invalideparkering. Find flere gode råd om alt det praktiske her.

 

Se med live

Har du ikke mulighed for at besøge Danish Air Show, har du stadig mulighed for at se det spektakulære show.

 

Den flyvende del af Danish Air Show sendes live på Forsvarets Youtube-kanal fra 10:00-16:00 og på facebooksiden for Danish Air Show. Følg linket her for at komme direkte til sendingen på YouTube og her for at se det på facebooksiden.

 

ørebøfbørn

 

mandpåfly

 

selv de små kan nyde  med ørebøffer

 

DK F-16 dannebrogsfly

 

udstillingIKKK