Danske kampvogne på vej til øvelse i Polen.

Kampvogne udskibes fra Esbjerg Havn. Foto: Magnus Terp / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

2. kampvognseskadron fra Jydske Dragonregiment og den britiske bataljon Kings Royal Hussars har i dag fået udskibet deres kampvogne og andre pansrede køretøjer fra Esbjerg havn.

 

De skal sammen med blandt andre amerikanske, tyske og polske enheder deltage i øvelse Defender Europe 2022 i Drawsko Pomorskie i Polen.

 

Danske kampvogne på vej til øvelse i Polen.Dansk kampvogn ombord på færgen. Foto: Magnus Terp / Forsvaret

Defender Europe 2022 er den samlede overskrift for en lang række årligt tilbagevendende amerikanske øvelsesaktiviteter i Østeuropa, der løber af stablen i løbet af maj måned. I Drawsko Pomorskie, hvor de danske kampvogne skal med, deltager i alt omkring 18.000 soldater fra mange forskellige NATO-lande.

 

Certificering til Estland

At den danske kampvognseskadron deployerer sammen med briterne, er ikke nogen tilfældighed. De skal som en del af NATO Enhanced Forward Presence sammen til Estland senere på året, hvor den danske kampvognseskadron skal indgå som en del af den britiske bataljon. Det bliver det sjette hold danske soldater på eFP i Estland.

 

Danske kampvogne på vej til øvelse i Polen.

Kampvogne venter på at blive deployeret. Foto: Magnus Terp / Forsvaret

Under øvelsen i Polen skal de derfor NATO-certificeres sammen, så de er klar til den kommende opgave. Derfor indgår et mindre antal danske kontrollanter og stabsofficerer også i øvelsen.

 

Øvelsen i Polen løber frem til den 27. maj og indeholder både skarpskydninger og feltøvelse.