Agter-trosse klar til at komme i land

Linen til agter trosse er kastet ved Absalons ankomst til Frederikshavn. Vel og mærke med Esbern Snares besætning. Foto: Steffen Fog / Forsvaret

Af: Forsvarskommandoen

 

Guineabugtens ækvatorvarme blev skiftet ud med kulde, sne og slud da Esbern Snares besætning i formiddags lagde til kaj i Flådestation Frederikshavn. Efter tre måneder hvor besætningen har deltaget i den internationale kamp mod pirateri ud for Vestafrika, var der god stemning om bord på Absalon, som besætning var skiftet over på i spanske Rota.  

 

"Det skyldtes Covid-restriktioner i Ghana, der umuliggjorde en rotation med fly som  planlagt," fortæller chefen, kommandørkaptajn Lars Povl Jensen. En ændring i planerne som chefen skønner ovenikøbet har sparet penge.

 

Første mand på dansk grund fra Esbern Snare

Første mand på dansk jord efter tre måneder i Guineabugten. Foto: Steffen Fog / Forsvaret

Lars Povl Jensen er sikker på at besætningen har ydet en professionel og prisværdig indsats, der har begrænset antallet af piratangreb i Guineabugten, og som er værdsat af de civile handelsskibe i området.

 

podning og vaccinationer ved ankomst

Kokken er vant til at putte mad i andres munde, men ved hjemkomsten mødte han velvilligt en podepind. Foto: Steffen Fog / Forsvaret

Ved hjemkomsten dukkede personale fra Forsvarets Sundhedstjeneste op og tilbød Covid-podning og vaccination til de besætningsmedlemmer der havde brug for det. Se fregattens ankomst i videoen nedenfor, og hør Lars Povl Jensen fortælle om indsatsen og hjemkomsten.