IKK fra Gardehusarregimentet på øvelse i Oksbøl

Arkivfoto fra 2021, hvor soldater fra Gardehusarregimentet trænede til at stå i NRI-beredskabet. Foto: Tue Skals / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

På grund af situationen omkring Ukraine gør Forsvaret flere militære bidrag klar, så der kan reageres hurtigt, hvis situationen kræver det.

 

Forsvaret skærper reaktionstiden for den kampbataljon, der er tilmeldt NATO’s beredskab fra 30 til mellem 1-5 dage. Bataljonen vil bestå af 700-800 soldater og vil blive samlet i Slagelse, hvor også nødvendigt materiel vil blive klargjort.

 

Derudover klargøres en fregat til nationale opgaver, herunder øget overvågning af danske farvande og Østersøen samt støtte til transportopgaver.

 

Endelig styrker Forsvaret det nationale afvisningsberedskab ved at placere to F-16 kampfly på Bornholm i løbet af den kommende tid.

 

"Der er tale om rettidig omhu. Det er vigtigt at slå fast, at der for nuværende ikke er en øget trussel mod Danmark eller Bornholm for den sags skyld. Vi styrker vores militære muligheder for at kunne reagere hurtigere, hvis situationen kræver det," siger forsvarschef, general Flemming Lentfer.

 

Forsvaret forudser, at det skærpede beredskab foreløbigt forløber indtil udgangen af marts måned.

 

Tiltagene betyder, at Forsvarets opgaveløsning ved grænsen og støtte til bevogtning ved civile lokaliteter i København indstilles. Derudover har Forsvaret iværksat en række andre sikkerhedsmæssige tiltag.

 

Læs mere på Forsvarsministeriets hjemmeside.