Ishockeykamp mellem danske og amerikanske veteraner.

Ishockeykamp mellem danske og amerikanske veteraner. Foto: Frederikke Frederiksen / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

3-0 endte kampen til USA's fordel, men målet i sig selv var ikke at vinde. Det er nemlig fællesskabet, der holder veteranerne på isen. Sammenhold, tillid, oplevelser og motion er nogle af de ord, den danske Operators Hockey Club (OPHC) beskrives med.

 

En længe ventet kamp

Tilbage i 2019 var de danske hockeyspillere i USA for at besøge de amerikanske veteraner. Eventet i Danmark skulle oprindeligt have været afholdt tilbage i 2020, men corona fik sat en kæp i hjulet for amerikanernes tur til Danmark.

 

I søndags ankom de 35 veteraner og deres familier endeligt til Aalborg. Torsdag sluttede en begivenhedsrig uge af med et brag af en kamp, hvor danskerne måtte sande nederlaget. Kampen sluttede trods alt med glade miner og krammere mellem konkurrenterne.

 

”Det er ikke bare ishockey. Det er alt det ved siden af. Vi bruger fællesskabet til at løfte hinanden," siger Mik, spiller på holdet.

 

[]-ishockey_FSVDK_Billede2-2022-[ARTIKEL].jpg

Foto: Frederikke Frederiksen / Forsvaret

Ikke en normal sportsklub

Veteranforeningen Operators Hockey Club blev i 2018 dannet af Esben Blicher og Jonas Madsen. Klubben er tænkt som et sted, hvor båndet fra dengang de var soldater og udsendte kan blive bibeholdt.

 

”De har kæmpet for liv. Det er intenst, det er praktisk. Nærvær og professionalisme er en stor del af det. Det er vigtigt med et sted, hvor det kan dyrkes,” fortæller arrangør bag eventet, tidligere oversergent ved Jægerkorpset Esben Blicher.

 

Og alle typer af veteraner er velkomne i klubben. Hvad end man er skadet eller aldrig har haft et par skøjter på fødderne. Foreningen hører til i Aalborg, men har afdelinger i både Aarhus og København.

 

Den 3. september spiller klubben flagdagskamp i Rungsted fra 17-19, hvor der er gratis adgang for alle interesserede.

 

Mandag den 5. september markerer Danmark flagdag for vores veteraner.