Køge Havn Søndag den 24. april 2022

Skibet Ark Dania er klar til at Forsvarets medarbejdere kører køretøjer og udstyr om bord. Foto: Niels Porsbøl / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Flere hundrede køretøjer og militært materiel er hele weekenden kørt mod Køge Havn og står nu opmarcheret på kajen og bliver løbende kørt ombord på store transportskibe.

 

 

Det midlertidige, militære område på Køge Havn er opmarchsted for de militære køretøjer og hele operationen foregår i et tæt samarbejde med Forsvaret, Hjemmeværnet og politiet.

 

Fra det midlertidige, militære område i Køge bliver materiellet sejlet til Letland under eskorte af den danske fregat Esbern Snare.

 

I Letland skal materiel og mandskab mødes i næste uge og bliver derefter indsat i NATOs tilstedeværelse i Baltikum.

 

Køge Havn Søndag den 24. april 2022

De mange store køretøjer fylder godt på et af transportskibets vogndæk. Foto: Niels Porsbøl / Forsvaret

Udstyr og materiel til omkring 750 soldater

Udsendelsen kommer efter, at Folketinget torsdag gav regeringen sit samtykke til, at et dansk militært bidrag kan stilles til rådighed for NATOs tilstedeværelse i Baltikum.

 

Det samlede danske bidrag vil bestå af omkring 750 soldater i form af enheder af en bataljonsværdi med nødvendige støttefunktioner. De danske styrker i Letland kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre NATO’s østlige flanke ved at afskrække trusler og om nødvendigt besvare militær aggression mod vores allierede. Indsættelsen af danske soldater i Letland er en naturlig videreførelse af det samarbejde danske og baltiske soldater har haft i de seneste års internationale missioner og træning.

 

Danske soldater indgår gennem både den britiskledede bataljonskampgruppe i Estland og den kommende kampbataljon med støtteenheder i Letland i en afgørende del af NATO’s tilstedeværelse i Baltikum.