Køretøjer kører fra Oksbøl Kaserne tidligt fredag morgen.

Køretøjer kører fra Oksbøl Kaserne tidligt fredag morgen. Foto: Danske Artilleri Regiment / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen, opdateret med nye billeder d. 23.4.2022

 

Flere hundrede køretøjer og militært materiel er denne weekend på vej fra kaserner og tjenestesteder over hele landet mod Køge Havn.

 

Her skal materiellet samles i det midlertidige militære område inden det hele i næste uge skibes ud og sendes afsted mod Letland.

 

Det betyder, at der vil være en øget, militær trafik igennem store dele af Danmark, når for eksempel Trænregimentet i Aalborg skal flytte køretøjer fra Nordjylland via Fyn til Køge.

 

Letland viser NATO-solidaritet

De danske styrker i Letland kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre NATO’s østlige flanke ved at afskrække trusler og om nødvendigt besvare militær aggression mod vores allierede. Indsættelsen af danske soldater i Letland er en naturlig videreførelse af det samarbejde danske og baltiske soldater har haft i de seneste års internationale missioner og træning.

 

Det samlede danske bidrag vil bestå af omkring 750 soldater i form af enheder af en bataljonsværdi med nødvendige støttefunktioner. Det danske styrkebidrag vil indgå som en integreret del af den lettiske, mekaniserede infanteribrigade.

 

Danske soldater indgår gennem både den britiskledede bataljonskampgruppe i Estland og den kommende kampbataljon med støtteenheder i Letland i en afgørende del af NATO’s tilstedeværelse i Baltikum.

 

Køretøjer fra Trænregimentet i Aalborg på vej mod Køge havn.

 

Køretøjer på vej mod Køge fra Trænregimentet i Aalborg

Køretøjer fra Trænregimentet i Aalborg på vej mod Køge. Foto: Niels Porsbøl / Forsvaret