hunde stn

Obelix og Dor i sneen på Station Nord. Foto: Maria Sejr / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Forsvarets fem stationsspecialister på Station Nord i Grønland har mange og meget forskellige opgaver. Landingsbanen skal være ryddet, kontroltårnet bemandes, forskningsstationen tilses, for bare at nævne et lille udpluk. For specialisterne Dennis og Mikkel er pasningen af de to slædehunde favoritopgaven.

 

Solen gik ned for snart to måneder siden, så der er mørkt døgnet rundt, når fupperne, som stationsspecialisterne kaldes, træner hundene Obelix og Dor i at trække slæde. Og selvom temperaturen på kongerigets nordligste bebyggelse om vinteren kan snige sig ned under minus 30, så bor hundene ude, for der har de det bedst.

 

Når Slædepatruljen Sirius’ slædehold kommer forbi på vej til eller fra Daneborg på de tre måneder lange togter, skal Obelix og Dor være klar til at blive koblet på slædespandet, hvis det viser sig nødvendigt.


Et af de tidspunkter, hvor hundene kommer indenfor, er, når Mikkel og Dennis skal trimme pelsen på hundenes poter. Med en elektrisk trimmer fjerner fupperne pelsen mellem kløerne, som ellers vil blive fulde af is der kan genere trædepuderne på poterne.


Se video med Dennis, Mikkel, Obelix og Dor på Station Nord: