policyseminarFAL

Forsvarsattacheer fra Moskva, USA, Kiev, London og Berlin var blandt deltagerne til policy-seminaret torsdag på Forsvarsakademiet. Foto: Lars Bøgh Vinther / Forsvaret

Af Lars Bøgh Vinther, Forsvarskommandoen

 

Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen afholdt torsdag et såkaldt policy-seminar på Forsvarsakademiet. Her gav landets fremmeste eksperter i sikkerheds- og udenrigspolitik deres syn på den aktuelle verdenssituation, og nogle af Forsvarets udsendte i internationale stillinger fortalte om den aktuelle situation i deres respektive lande. Blandet med debat, spørgsmål og perspektiveringer blev en bred vifte af emner belyst, så deltagerne på tværs af forsvar, styrelser og ministerium fik indsigt i det aktuelle verdensbillede.

 

Forsvarsminister Jacob Ellemann-Jensen bød velkommen efterfulgt af forsvarschef general Flemming Lentfer. Ministeren rettede en særlig henvendelse til de mange forsvarsattacheer, forbindelsesofficerer og udsendte i internationale stabe og pointerede vigtigheden af at høre deres aktuelle beretninger, og at disse efterfølgende på oplyst grundlag kunne vende tilbage og fortsætte missionerne.

 

policyseminarfak

Professor Mikkel Vedby, ambassadør Michael Zilmer, direktør Kasper Høeg-Jensen og generalmajor Anders Rex deltog i paneldebat efter formiddagens første del af seminaret. Foto: Lars Bøgh Vinther / Forsvaret

Værterne for arrangementet var Forsvarsministeriets direktør Kasper Høeg-Jensen og chefen for Forsvarskommandoens Stab for Udvikling og Planlægning, generalmajor Anders Rex. Se video nedenfor, hvor Anders Rex forklarer formålet med seminaret.