Danish Air Show logo

Danish Air Show bliver i 2024 afholdt i Aalborg. Grafik: Forsvaret

Af Flyverkommandoen

 

Der er tradition for, at Flyvevåbnets tre flyvestationer i Aalborg, Karup og Skrydstrup skiftes til at afholde Danish Air Show hvert andet år. I 2022 var det Flyvestation Karup, og i 2024 var det planen, at Flyvestation Skrydstrup skulle lægge jord til.

 

Men implementeringen af Danmarks nye kampfly F-35 og den sikkerhedspolitiske situation i Europa, hvor der for tiden er stort fokus bl.a. på anvendelse af kampfly, gør, at Danish Air Show 2024 flyttes til Flyvestation Aalborg.

 

”Fighter Wingen er og vil i den kommende blive endnu mere spændt for med deres almindelige opgaveløsning. F-35 implementering fylder meget, og vores kampfly skal være klar til at støtte den sikkerhedspolitiske situation, som i øjeblikket udspiller sig i Europa,” fortæller generalmajor og chef for Flyvevåbnet, Jan Dam.

 

”Med denne flytning ser vi værdien af, at vi er ét flyvevåben. Vi løser opgaverne fleksibelt, på tværs af alle wings,” afslutter Jan Dam.

 

Aalborg er klar

På Air Transport Wing Aalborg er de vant til at håndtere større arrangementer, og ser frem til at skulle lægge flyvestation til et ofte meget velbesøgt arrangement.

 

”Vi kan rigtig godt lide at åbne vores flyvestation op og give befolkningen mulighed for at komme tæt på noget, der normalt er bag et hegn. Og vi står selvfølgelig klar til at overtage opgaven fra vores gode kollegaer på Fighter Wingen, som for tiden er hårdt spændt for,” fortæller oberst og chef for Flyvestation Aalborg, Lars Christian Hedemark.

 

Videre fortæller Lars Christian Hedemark, at arbejdet og planlægningen allerede er i gang, og at alle involverede medarbejdere nu lægger sig i selen for, at dagen bliver fantastisk for alle, der har lyst til at lægge vejen forbi.

 

Danish Air Show er gratis og kræver ikke billet.

 

Mere information om Danish Air Show 2024 vil fremgå af hjemmesiden www.forsvaret.dk/danishairshow samt på Forsvarets og Flyvevåbnets sociale medier, når tiden nærmer sig.