Fransk helikopterhangarskib Dixmude

Det franske helikopterhangarskib Dixmude, hvor to danske udsendte skal arbejde i december. Foto: Marine Nationale.

Af Forsvarskommandoen

 

I december støtter det danske forsvar med sanitetspersonel i Mellemøsten. Det sker med to personer, der indgår i en fransk hospitalsenhed.

 

Frankrig har en gruppe af sejlende enheder i Middelhavet, der hedder Task Force 471. I den gruppe indgår helikopterhangarskibet Dixmude, der er indrettet med et hospital ombord.

 

Frankrig har sendt helikopterhangarskibet af sted, så det kan være til rådighed for at behandle sårede palæstinensere fra Gazastriben. Det drejer sig om patienter, der kommer ud af Gazastriben gennem overgangen ved byen Rafah. Derfra bliver de fordelt af Egypten til egyptiske hospitaler og det franske skib.

 

Helikopterhangarskibet ligger i havn i den egyptiske by Arish, der ligger på Sinaihalvøen. Fra Arish er der cirka 50 km til Gazastriben.
Skibet ligger i Arish på baggrund af en aftale, der er indgået mellem Egypten og Frankrig.

 

Frankrig har inviteret andre lande til at deltage i initiativet, og det er derfor, at der nu bliver udsendt to sundhedsfaglige personer fra Danmark. Storbritannien og Belgien bidrager allerede, og andre lande er også interesserede i at bidrage eller støtte på anden måde

 

Det danske personel er planlagt til at støtte missionen i to uger i december 2023 og kommer fra Forsvarets Sanitetskommando.