ride4rehab

En af de tre grupper på vejen fra Roskilde. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Ikke en dråbe regn, ingen alvorlige uheld, men masser af vind og god energi. Etapeløbet Ride4Rehab blev mandag afsluttet med sidste etape fra Holbæk over Roskilde til Idrættens Hus i Brøndby.

 

”Vinden har været hård. Den slog mig lidt ud, men eller så har det bare været derud af,” siger Jennifer Vinter Jensen, der er veteran fra Irak.

 

Ride4Rehab2023

Jennifer efter at være kommet i mål i Brøndby. Fotro: Forsvaret

Deltagerfeltet har omfattet omkring 60 skadede veteraner fra Danmark og yderligere ti veteraner fra Canada, Storbritannien og USA. Veteranerne fra siden Grundlovsdag den 5. juni tilbagelagt godt 850 km fordelt over otte etaper fra Aalborg ned igennem Jylland, over Fyn og Lolland og op over Sjælland.

 

”Det var hårdt oppe i hovedet i begyndelsen, men nu er jeg kommet godt med, og det er fantastisk at være her. Jeg har lært så mange nye mennesker at kende, og det giver mig så meget energi. Det har givet et ordentligt boost til min selvtillid, og jeg kommer til at være helt høj af det hele, når jeg kommer hjem,” siger Jennifer.

 

Ride4Rehab 2023

Forsvarschefen (med hvid hjelm) tager en føring i den kraftige vind. Foto: Forsvaret

Blandt deltagerne på det sidste ben fra Roskilde Domkirke til Brøndby var forsvarschef general Flemming Lentfer. Han fik lov at tage nogle føringer på den blæsende sidste etape.

 

”Der var meget vind, men jeg fik snakket en masse med mange forskellige mennesker. Sådan en tur er med til at give mig en bevidsthed om, hvad veteranerne er for nogle mennesker, og hvor meget de har ofret. Det er værd at respektere, også en dag som i dag. Og så har det været hyggeligt og det er jo dejligt at få rørt sig,” siger forsvarschefen.

Billeder fra turen fra Roskilde. Fotos: Lars Bech / DIF

Ride4Rehab blev i år afviklet for 4. gang, men det var første gang, at de danske veteraner havde selskab af deltagere fra andre nationer.

 

Ride4Rehab 2023

Sammenholdet og kammeratskabet mellem veteranerne fra de fire lande har været et stærkt element på årets Ride4Rehan fremhæver både de danske og de internationale veteraner. Her siger Carl Hill tak fo rturen til Kenneth Hyldtoft. Foto: Forsvaret

”Det er fedt, at de vil være med og det har været virkelig godt at have dem med. Vi har haft mange gode snakke både i feltet og om aftenen. De har et andet perspektiv og gør tingene på en anden måde, som vi også kan lære noget af,” siger Kenneth Hyldtoft, der kører med i Ride4Rehab for anden gang.

 

Ride4Rehab 2023

Kenneth Hyldtoft ved ankomsten til Domkirkepladsen i Roskilde, hvor feltet holdt frokostpause inden det sidste ben til Brøndby. Foto: Forsvaret

”Det har været fantastisk at være med. Sammenholdet og kammeratskabet på tværs af nationerne går lige i hjertet, og så har I virkelig et smukt land,” siger Carl Hill, der er en af de amerikanske deltagere.  

 

Ride4Rehab køres igen i 2025.

 

Se videoindslag fra den sidste del af etapen fra Roskilde til Brøndby her.