Danske F-35 runder 2000 flyvetimer

Forleden rundede Danmarks flåde af seks F-35 kampfly på Luke Air Force Base 2000 flyvetimer. Foto: Steen Hartov, Flyverkommandoen.

Af Flyverkommandoen

I april 2021 ankom de første danske F-35 til Luke Air Force Base i Arizona efter færgeflyvning fra Lockheed Martin fabrikkerne i Texas. Det var med stolthed, at danskerne på Luke så flyene rulle ind med de danske flag på halen, men også med spænding. De havde ansvaret for, at en af Danmarks mest sofistikerede og kapable våbenplatforme blev taget i
brug og bidrog til pilotuddannelserne.

Her knapt to år og 2.000 flyvetimer senere er Lars, der er major og logistisk chef for de danske fly på Luke Air Force Base, stadigvæk stolt:

”De danske fly præsterer særdeles godt og lever fuldt op til de forventninger, vi har til dem. De har således opnået det planlagte antal af flyvetimer i begge de forgangne år.”

Godt grundlag for F-35 i Danmark
De gode resultater med F-35 på Luke Air Force Base giver et godt grundlag at bygge videre på i Danmarks rejse med det nye kampfly.

Sammen med et omfattende uddannelsesprogram for både piloter, teknikere og andre specialister er erfaringerne fra flyvningerne i USA en væsentlig forudsætning for, at Danmark bliver klar til at modtage og operere med F-35 i Danmark fra oktober i år og fremadrettet.

Den næste store milepæl bliver, når de første danske F-35 kampfly ankommer til Danmark. Det kommer efter planen til at ske i begyndelsen af oktober i år, og det vil du selvfølgelig kunne følge og læse mere om, både her på forsvaret.dk og på Forsvarets social medier.

F-35 runder 2000 timer

Piloten ”TITUS” ses her med Lockheed Martins teknikere, som har modtaget flyet efter at det har rundet 2.000 flyvetimer for den samlede danske flåde. Yderligere flankeres de af det faste danske tekniske hold, Lars (tv) og Anders (th), på Luke. Ved siden af Anders ses Martin, der gennemgår teknisk uddannelse på Luke i øjeblikket.