Ny chef for Arktisk Kommando

Forsvarschefen sætter de nye distinktioner på Søren Andersens uniform og udnævner ham til generalmajor og ny chef for Arktisk Kommando.

Af Forsvarskommandoen

 

Forsvarschef general Flemming Lentfer har i dag udnævnt oberst Søren Andersen til generalmajor og ny chef for Arktisk Kommando.

 

Søren Andersen kommer fra en stilling som stabschef ved Operationsstaben i Forsvarskommandoen.

 

Søren Andersens karriere i Forsvaret begyndte i 1992, hvor han startede på Hærens Officersskole. Siden da har han blandt andet været udsendt til Bosnien og Irak og forrettet tjeneste ved en række forskellige stabe i Forsvaret. I de seneste år har han været chef for Forsvarets Veterancenter og chef for Føringsstøtteregimentet i Fredericia.

 

I sin tale til den nye chef understregede forsvarschefen vigtigheden af Arktisk Kommando både i relation til Forsvarets vigtige militære opgaver i de arktiske egne og i forhold til kommandoens stærke samarbejde med de grønlandske og færøske myndigheder på en række andre områder.   

 

”Jeg ser frem til jobbet. Jeg tror, at det bliver super spændene og forhåbentlig også udfordrende. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med folkene i Arktisk Kommando, med de enheder, der er afgivet til Arktisk Kommando og med de forskellige samarbejdspartnere på Færøerne og i Grønland. Og så glæder jeg mig også til at lære befolkningerne på Færøerne og i Grønland at kende,” siger Søren Andersen.

 

Søren Andersen har efter planen første arbejdsdag ved Arktisk Kommando i Nuuk torsdag den 10. august.

 

CV for Søren Andersen (før udnævnelse til chef for Arktisk Kommando.)