Amerikansk pansret køretøj ankommer i Aarhus.

Billede fra tidligere Host Nation Support i Danmark. Foto: Maria Sejr / Forsvaret

I den forbindelse skal Forsvaret yde værtsnationsstøtte (Host Nation Support) til de amerikanske enheder.

 

Amerikanske styrker har tidligere sendt materiel gennem Aarhus i forbindelse med tropperotation. Det er første gang, at der vil foregå værtsnationsstøtte med logistikoperationer fra flere danske havne samtidigt, når Esbjerg Havn ugen efter vil modtage skibet Endurance, som ligeledes er lastet med ca. 1.200 stk. materiel og køretøjer.

 

Der vil blive mulighed for pressen at følge losningen af materiel på Aarhus Havn.

 

Forsvaret afholder pressearrangement med mulighed for at tage billeder under losningen af materiel og køretøjer samt interview med relevante talspersoner.

 

Torsdag den 17. august 2023 12.00-14.00

Bemærk, at tidspunktet kan ændre sig, da skibet fortsat er undervejs.

 

BEGIVENHED
Danmark yder værtsnationsstøtte (Host Nation Support), mens amerikanske soldater modtager de ca. 1.200 amerikanske materiel og køretøjer og sender det videre på tog og lastbiler østpå.

 

Den danske værtsnationsstøtte består i at støtte en planlagt rotation af amerikanske enheder til Operation Atlantic Resolve – USA’s styrkede tilstedeværelse i Europa. Atlantic Resolve har i en årrække haft til formål at demonstrere USAs evne og vilje til at forstærke NATO og alliancepartnere i Østeuropa med kampstyrker.

 

Materiellet tilhører 2nd Armoured Brigade Combat Team, 3rd Infrantry Division (2/3 ID) hjemmehørende i Fort Stewart, Georgia

 

AKKREDITERING:
Alle journalister og fotografer skal akkrediteres og medbringe gyldigt pressekort. Tilmelding er obligatorisk, da der er adgangskontrol på Aarhus Havn.

Ring eller skriv for tilmelding senest tirsdag den 15. august 2023 kl. 15.00 til Alexander Mejdahl Jeppesen, Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling (fko-l-keu06@mil.dk eller på 51419003)