Host nation support

Pressen inviteres til at følge losningen af materiel på Aarhus Havn den 16. januar 2023.

For første gang lægger Aarhus havn til værtsnationsstøtte. Her arbejder USA og Danmark tæt sammen på Aarhus Havn, når fragtskibet ARC Independence ankommer med ca. 600 amerikanske køretøjer og containere. Materiellet skal transporteres via Aarhus og videre østpå på grund af en planlagt rotation af amerikanske tropper.

 

I den forbindelse skal Forsvaret yde værtsnationsstøtte (Host Nation Support) til de amerikanske enheder.

 

Amerikanske styrker har tidligere sendt materiel gennem Danmark i forbindelse med øvelsesaktivitet i Europa - blandt andet i forbindelse med øvelser i Norge og Polen – og senest i Esbjerg i august.

 

Der vil blive mulighed for pressen at følge losningen af materiel på Aarhus Havn.

 

Forsvaret afholder pressearrangement med mulighed for at tage billeder under losningen af materiel og køretøjer samt interview med forsvarsministeren og relevante talsmænd fra de to lande.

 

Mandag den 16. januar 2023 13.00-16.00

Bemærk, at tidspunktet kan ændre sig, da skibet fortsat er undervejs.

 

Begivenhed

Danmark yder værtsnationsstøtte (Host Nation Support), mens amerikanske soldater modtager de ca. 600 amerikanske materiel og køretøjer og sender det videre på lastbiler østpå.

 

Den danske værtsnationsstøtte består i at støtte en planlagt rotation af amerikanske enheder til Operation Atlantic Resolve – USA’s styrkede tilstedeværelse i Europa. Atlantic Resolve har i en årrække haft til formål at demonstrere USAs evne og vilje til at forstærke NATO og alliancepartnere i Østeuropa med kampstyrker.

 

Materiellet tilhører US Armored Brigade Combat Team (US ABCT). Nærmere bestemt 2nd Armoured Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division (2/1 CD) hjemmehørende i Fort Hood, Texas.

 

Akkreditering:

Alle journalister og fotografer skal akkrediteres og medbringe gyldigt pressekort. Tilmelding er obligatorisk, da der er adgangskontrol på Aarhus Havn.

Ring eller skriv for tilmelding senest mandag den 16. januar 2023 kl. 10.00 til Alexander Mejdahl Jeppesen, Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling (fko-l-keu06@mil.dk eller på 51419003)