Ruten som svenske og et dansk kampfly følger mandag den 11. december

Ruten som svenske og et danske kampfly følger mandag den 11. december, hvis vejret tillader det. 

Opdatering 11. december kl 0810: Flyvningen over Bornholm og Sjælland er desværre aflyst, fordi det lave skydække ikke giver mulighed for at se flyene fra jorden. 

----------

Mandag den 11. december lægger en større formation af 10 svenske Gripen kampfly og ét dansk F-16 vejen forbi Bornholm, Kronborg og København, hvis vejret er til det. Formationen, der vil have facon som et juletræ, er en tilbagevendende juletradition i det svenske forsvar - Försvarsmakten - og plejer i sagens natur at foregå over Sverige.

I år har Försvarsmakten inviteret det danske forsvar til at deltage i formationen over Sydsverige, og samtidig tilbudt også at lægge ruten forbi den danske side af Øresund og Bornholm ved samme lejlighed. Det har Forsvaret takket ja til, og den fælles formationsflyvning er således også en markering af det øgede militære samarbejde mellem Danmark og Sverige.

Tiderne for overflyvning mandag den 11. december er:

13:03 Rønne, Bornholm
13:40 Kronborg, Helsingør
13:45 København, Indre by og Kastrup Lufthavn

Et par relevante kendsgerninger:
Flyene kommer til at befinde sig i 2000 fod(cirka 600 meter) over Danmark. På den svenske side af Øresund er de i 1000 fod(cirka 300 meter).
Formationen og tiderne for overflyvningerne er betinget af vejr og operative forhold og kan således aflyses eller ændre sig undervejs.
Det svenske forsvar leder formationen og vil informere om eventuelle ændringer på facebooksiden for F 17 - Blekinge flygflottilj.