Mission Update uge 29

Til førstehjælpslektionerne har et britisk firma leveret sminkning og momenter for at gøre scenarierne så realistiske som muligt. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Træningsbidraget til støtte for Ukraine – Storbritannien

Godt to uger henne i uddannelsesforløbet begynder de ukrainske rekrutter at vænne sig til soldaterlivet, hvilket gør livet nemmere både for dem selv og for de danske instruktører.

 

Den første tid er gået med at få det fundamentale på plads i forhold til våbenbetjening, rutinering i indrykning, standartreaktion for enkeltmand ved møde med fjenden, førstehjælp og forhold over for miner.

 

Senest har rekrutterne været på en feltøvelse, der har omhandlet emner som indrykning i beredskabsområde, ild og bevægelse i hold og gruppe, baghold, uddannelse på NLAW, som er et skulderaffyret missilsystem, samt integration af andre allerede indlærte emner.

 

MU uge 29

Til førstehjælpslektionerne har et britisk firma leveret sminkning og momenter for at gøre scenarierne så realistiske som muligt. Eksempelvis havde et af momenterne mistet højre arm og højre ben i en motorcykelulykke for mange år siden og bistår nu kurser som disse. Foto: Forsvaret

De danske instruktører lægger langsomt mere og mere ansvar over på de ukrainske førere, hvilket de billiger.

 

Vejret under øvelsen var præget af regnbyger, og det skal rekrutterne lære at forholde sig til. Vejret kan på den måde supplere uddannelsen i forhold til termoregulering, så rekrutterne lærer at anvende uniformen og delene korrekt, hvilket er vigtigt. Ligeledes lægges der meget vægt på orden, som er essentielt under alle forhold.

 

Øvelsen forløb godt, og rekrutterne ser frem til en hviledag. Den næste tid står på uddannelse i skyttegravskrig, og herfra direkte videre til et langt modul med skarpskydninger.

 

NATO’s rådgivningsmission i Irak, NATO Mission Iraq, Bagdad

Sikrings- og Eskortekompagniet har kørt 47 ture fordelt på otte ture i den internationale zone og 39 i det øvrige Bagdad.

 

De danske soldater, som skal indgå i staben ved NATO Mission Iraq hovedkvarter, er kommet godt på plads i deres forskellige funktioner og løser derfor allerede opgaverne med god rutine.

 

Det danske kontingent klargør de sidste detaljer inden overdragelsen til næste hold, og lørdag aften fik staben besøg af den spanske chef for NMI, som overrakte missionsmedaljer til soldaterne. Det er naturligvis et tegn på, at indsatsen gennem det seneste halvår er værdsat og godkendt, men det er også et tegn på, at det nuværende holds udsendelse lakker mod enden.