Træning i Storbritannien.

Træningen foregår i et stressende miljø, med markeringer i form af kraftige eksplosioner, skud, røg og brand, det vil sige et miljø, som skal forberede de ukrainske rekrutter på mere af det samme. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Træningsbidraget til støtte for Ukraine, Storbritannien
Ugen bød både på et modul i bykamp samt opstarten på kamp i og fra skyttegrav. Bykampstræningen havde fokus på enkeltmand, hold og gruppeniveauet.


Der blev blandt andet øvet indgang og rensning af hus, forhold over for luremineringer, angreb på hus i grupperamme.

 

Træning i Storbritannien.

Træningen foregår i et stressende miljø, med markeringer i form af kraftige eksplosioner, skud, røg og brand, det vil sige et miljø, som skal forberede de ukrainske rekrutter på mere af det samme. Foto: Forsvaret.

 

De danske soldater fik også sidste uge besøg af den danske ambassadør i Storbritannien René Dinesen og chefer fra det britiske og danske forsvar. Instruktørerne fik ros for deres professionelle indstilling og arbejde af ambassadøren og de militære chefer.

 

”Det er lange og hårde arbejdsdage både for de ukrainske soldater og for de danske instruktører, men der er fokus på at holde humøret højt, og det kan lade sig gøre, fordi soldaterne finder, at arbejdet giver super god mening,” siger chefen for de danske soldater, major Torben Petersen.

 

Træning Storbritannien.

Træning i Storbritannien.

Skyttegravskrig er et vigtigt element i træningen af de ukrainske soldater. Foto: Forsvaret.


NATO’s rådgivningsmission i Irak, NATO Mission Iraq, Bagdad
Sikrings- og eskortekompagniet har kørt 26 opgaver i Bagdad-området, fordelt på 11 ture i den internationale zone og 15 i det øvrige Bagdad. Antallet af kørte ture ligger dermed en anelse lavere end normalt og det skyldes dels, at der i den forgangne uge har været fejret muslimsk nytår og dels, at der hen mod slutningen af ugen har været demonstrationer i Bagdad, som medførte aflysninger af nogle møder.

 

Det nuværende hold, som har været udsendt til Bagdad i det seneste halvår er nu ved at være så klar til overdragelse til næste og sidste hold soldater, at der kommer flere og flere situationer, hvor det er ”sidste gang”. Bl.a. ved søndagens gudstjeneste, hvor der som en særlig afsked var deltagelse af lejrens kor, den amerikanske feltpræst og flere andre. I alt var 9 forskellige nationer repræsenteret og på den måde opleves den internationale sammensætning i missionen meget tydeligt.

 

De danske og lettiske soldater har i ugens løb modtaget NATO-medaljer, som blev tildelt af den spanske chef for NATO-missionen og NATO´s ambassadør i Bagdad.

 

NATO Mission Iraq
Chefen for det danske kontingent har også haft tid til at takke og anerkende en del af de civile, som står for lejrdriften og således sørger for alt fra madlavning, rengøring og reparationer. Foto: Forsvaret.