Fregatten Peter Willemoes. Foto: Forsvaret.

Fregatten Peter Willemoes. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

OPDATERET 27. november 2023 med nye tider for åbent skib i Sønderborg og Åbenrå.

 

Første åbent skib arrangement foregår i Aalborg på lørdag den 25. november klokken 13.00-16.00 på Honnørkajen, hvor du kan komme ombord på et af de største skibe i Søværnet, nemlig fregatten Peter Willemoes.

 

Dagen efter, søndag den 26. november, kan du i København i tidsrummet kl. 10.00-14.00 komme ombord på inspektionsskibet Thetis. Skibet vil ligge ved Ofeliakaj/Ofelia plads.

 

Thetis holder desuden åbent skib i:

Odense den 3. december klokken 10.00-14.00. Skibet ligger ved Tysklandskajen.

Sønderborg den 6. december klokken 10.00-14.00. Skibet ligger ved Storkajen.

Åbenrå den 7. december klokken 10.00-14.00. Skibet ligger ved Gammelhavn.

 

Fregat og inspektionsskib

Fregatten Peter Willemoes er et af Søværnets moderne og slagkraftige krigsskibe, som er særligt udrustet til luftforsvar, men den kan også løse mange andre sømilitære opgaver. Skibet råder over et alsidigt udvalg af sensorer og våben. Det omfatter langtrækkende radarsystemer, 76mm kanoner, 35mm kanon, torpedoer, maskingeværer og håndvåben samt missiler til brug mod sømål og luftmål. Skibene kan ligeledes medbringe en helikopter, for eksempel MH-60R Seahawk eller Merlin EH101. Besætningen er på mellem 117-165 personer alt efter opgaverne.

 

Kom ombord og se den 138 meter lange og 6.645 tons tunge fregat, når den gæster Aalborg på lørdag. Velkommen ombord!

 

Eller kom til København på søndag, hvor du kan komme ombord på det 112 meter lange og 3.500 tons tunge inspektionsskib Thetis, som normalt patruljerer i farvandene omkring Færøerne og Grønland.

 

For tiden er skibet dedikeret opgaven at rekruttere nye medarbejdere til Søværnet og opgaven som skoleskib for kadetter fra Søværnets Officersskole samt værnepligtige i Søværnet.

 

På Thetis kan du få en snak med besætningen og høre om livet til søs ved Grønland og Færøerne og om de mange uddannelses- og karrieremuligheder, som findes i Søværnet.

 

Thetis er et af fire inspektionsskibe i klassen, som er designet til at løse Søværnets opgaver i Nordatlanten, ved Færøerne og Grønland i alt slags vejr. Skibet har en 76 mm kanon samt blandt andet tunge maskingeværer. Det kan medbringe en Seahawk-helikopter i sin hangar, og besætningen er på op mod 65 personer.

 

Der må af sikkerhedsmæssige årsager ikke medbringes tasker om bord på skibene.

 

Velkommen ombord!

 

HDMS Thetis patruljerer i Diskobugten, hvor havet er dækket af 10-15 cm is.

Inspektionsskibet Thetis. Foto: Forsvaret