Flyveskolens opvisningshold Baby Blue T-17. T17 FLSK

T-17 træningsfly under en opvisningsflyvning. Arkivfoto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Et T-17-træningsfly fra Forsvaret er havareret på en mark ved Vinderup ved Holstebro.

 

De to ombordværende - en instruktør og en flyverelev - er tilskadekomne og er transporteret til Skejby Sygehus. De pårørende er underrettet.

 

Sikkerhed frem for alt
De øvrige T-17-fly i Forsvarets flåde af træningsfly fik i går eftermiddags flyveforbud. Det betyder, at al flyvning med flytypen er indstillet indtil videre. Det er almindelig procedure, når der er sket et havari. Flyene bliver på jorden, indtil teknikere har haft mulighed for at fastslå årsagen til ulykken i tilfælde af, at det er en fejl på flyet, der kan være generel.


Forsvarets Flyvehavarikommission er indsat i undersøgelsen af havariet. Havarikommissionen består af eksperter på blandt andet det tekniske, operative og medicinske område. De har til opgave at kortlægge hændelsesforløbet med henblik på at kunne beskrive det skete så præcist som muligt. Mens denne gruppe arbejder, vil Forsvaret ikke kommentere hændelsen yderligere.


Flyvehavarikommissionen er ikke nedsat for at undersøge skyld men for at fastslå årsag og komme med anbefalinger til tiltag, der kan sikre, at lignende ulykker kan undgås i fremtiden.