Chefen for Hæren Gunner Arpe Nielsen på besøg hos de danske styrker i Irak i 2022

Chefen for Hæren Gunner Arpe Nielsen på besøg hos de danske styrker i Irak i 2022. Foto: Tue Skals / Forsvaret

Den 1. april 2024 skifter generalmajor Gunner Arpe Nielsen både kontor og titel, når han flytter tjenestested fra Karup til København. Her skal han fremover være vicechef for Udviklings- og Planlægningsstaben.

 

Her skal han være med til at udvikle fremtidens forsvar i en tid, hvor Forsvaret står over for markante investeringer og store forandringer. Gunner Arpe Nielsen har været chef for Hæren siden 2021 og før det blandt andet chef for Hærens 2. Brigade.

 

Så valget af Gunner Arpe Nielsen giver Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen en stor landmilitær kapacitet.

 

”Jeg har nydt hvert eneste travle øjeblik i de tre år jeg har været chef for Hæren, men nu har jeg fået tilbudt en stilling, hvor min erfaring kan bringes i spil i forbindelse med den kommende udvikling af Forsvaret. Det er en spændende og vigtig opgave, som jeg gerne vil bidrage til. Efter en fuld periode som chef for Hæren er det en god mulighed for at præge fremtiden og samtidig overlade Hæren til friske kræfter,” siger Gunner Arpe Nielsen. 

 

”Jeg vil arbejde benhårdt for at hjælpe Forsvaret godt på vej i den opbygning, der er sat i gang, og der er intet andet sted jeg kan gøre det bedre end i min kommende stilling.”

 

Udviklings- og Planlægningsstaben spiller en central rolle i koordineringen af Forsvarets overordnede udvikling og planlægning. Staben arbejder med strategiske koncepter, kapacitetsudvikling, forligsimplementering, internationalt samarbejde og styring.

 

Gunner Arpe Nielsen forlader Hæren efter at have været chef for Hærkommandoen siden 2021.

 

”Det skal naturligvis ikke være nogen hemmelighed, at det også har været en udfordrende tid. Med tre år i stolen er jeg en af de hærchefer, der har siddet længst, og jeg har brugt alle mine vågne timer på at løse denne opgave så godt som muligt. Det er naturligvis også noget, der kan mærkes, og jeg har efter moden overvejelse vurderet, at jeg personligt har behov for at prioritere mit liv en smule anderledes,” siger Gunner Arpe Nielsen.

 

Generalmajor Gunner Arpe Nielsen tiltræder sit nye job den 1. april 2024. Det forventes, at en ny chef for Hæren snarest bliver udpeget og kan overtage ansvaret for Hæren samme dag.