Piranha fra Trænregimentet hjælper en patienttransport med at komme fri af sneen ved Hjørring.

Piranha fra Trænregimentet hjælper en patienttransport med at komme fri af sneen ved Hjørring. Foto: Jens-Kristian / Trænregimentet / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Opdatering 14.45: 12 pansrede ambulancer er nu indsat i forbindelse med snestormen. Piranhaerne skifter lokation til byer, hvor snestormen er værst. 

Opdatering 12.00: Fra onsdag klokken 14.00 er alle Hærens pansrede ambulancer indsat eller i beredskab i forbindelse med snestormen.

 

Flere steder i Midt- og Nordjylland holder Forsvarets terrængående Piranha-køretøjer klar til at støtte under sneen stormen. Her holder de pansrede køretøjer sig klar til at støtte politiet og ambulancetjenesterne, hvis de har problemer med at komme frem.

 

Forsvaret har pt. indsat 12 Piranhaer på sneberedskab med soldater fra 2. Sanitetskompagni hos Trænregimentet.

 

Piranhaerne flytter sig rundt i Midt- og Nordjylland alt efter, hvor behovet er størst, men er pt. indsat i sneberedskab i: Skanderborg, Hjørring, Løgstør, Hobro, Viborg, Hurup, Silkeborg, Randers, Aarhus, Ebeltoft og Kolind.

 

I løbet af dagen er beredskabet blevet skærpet med flere køretøjer, så der nu er indsat 12 pansrede køretøjer i ambulancekonfiguration fra Forsvaret.

 

I Thy har sneberedskabet været i aktion og har støttet en ambulance på opgave.

I Thy har sneberedskabet været i aktion og har støttet en ambulance på opgave. Foto: Marcus / Trænregimentet / Forsvaret

Forsvarets specialkøretøjer bliver primært indsat til støtte i forbindelse med akutte og livstruende opgaver, men kan også gennemføre andre nødvendige transportopgaver – eksempelvis af sundhedspersonale samt udbringning af medicin og mad, hvis det skulle bliver nødvendigt.

 

I Randers holder en af Forsvarets Piranha-køretøjer klar til at støtte politi og ambulancer i snestormen.

I Randers holder en af Forsvarets Piranha-køretøjer klar til at støtte politi og ambulancer i snestormen. Foto: Niels Porsbøl / Trænregimentet / Forsvaret