FN-observatører på patrulje. Foto taget i forbindelse med den danske FN-observatør Ib Nordentoft Andersens udsendelse til FN-missionen i 2000.

FN-observatører på patrulje. FN's opgave i Sierra Leone var at sikre implementeringen af en fredsaftale mellem regerings- og oprørsstyrker. Foto taget i forbindelse med den danske FN-observatør Ib Nordentoft Andersens udsendelse til FN-missionen i 2000.

United Nations Mission of Observers in Sierra Leone (UNOMSIL) var en observatørmission, der fra juli 1998 havde til opgave at overvåge den militære og sikkerhedsmæssige situation i Sierra Leone. FNs sikkerhedsråd besluttede den 22. oktober 1999 at erstatte UNOMSIL med en ny mission benævnt United Nations Mission in Sierra Leone (UNAMSIL). UNAMSIL omfattede blandt andet en fredsbevarende styrke, der skulle støtte gennemførelsen af en fredsaftale mellem regeringen og oprørsbevægelserne i Sierra Leone. Danmark bidrog med to observatører af gangen til missionen. Det danske bidrag varede indtil 2005.

 • Områder

  Sierra Leone
 • Ramme

  FN
 • Tidsinterval

  1999 - 2005
 • Aktuel

  Nej

UNAMSIL

Antal danske udsendelser: 14*

 

* Dette tal tager ikke højde for, at nogle soldater kan have været af sted flere gange. Der er derfor tale om antallet af udsendelser, ikke udsendte.