Hjelm og gevær får en tiltrængt pause på fra skydebanen.

Hjelm og gevær får en pause fra skydebanen. Foto: Patrick Kjellerup / Forsvaret.

2. Brigade har hovedkvarter på Gardehusarkasernen i Slagelse og er ansvarlig for teknisk og taktisk udvikling inden for de tre områder opklaring, kampvogne og let infanteri. 

 

I samarbejde med Hærens Officersskole under Forsvarsakademiet uddanner 2. Brigade officerer ved Løjtnantsuddannelsen i Slagelse. Brigaden er ligeledes ansvarlig for opbygning og kompetenceudvikling af Hærens reservepersonel.

 

Brigadestaben planlægger og styrer brigaden, herunder støtter opstilling samt gennemfører uddannelse af Hærens bidrag til internationale missioner. Dertil kommer nationale operationer, bl.a. bevogtningsopgaver i København og ved den dansk-tyske grænse. 

 

Brigadestaben skal kunne opstilles som et hovedkvarter med hele eller dele af staben, der kan indgå i nationale opgaver i hele Riget, herunder ved terroranslag, større naturkatastrofer m.v. - ligeledes internationalt.

 

2. Brigade har været aktiv siden 1. januar 2005. Brigadens logo stammer fra Den Danske Internationale Brigade (DIB), en fredsbevarende beredskabsstyrke, som blev nedlagt samme år. 

Sidst opdateret 13. maj, 2020 - Kl. 07.57