Du kan se ledige stillinger på Forsvarets karrieresite. Herunder kan du læse mere om de forskellige fremtidsmuligheder hos Danske Artilleriregiment:

 

Værnepligt

Værnepligten kan enten være din start på en karriere i Hæren – eller blot et møde med en anderledes verden, der kan give dig et afbræk fra hverdagen. Vælger du at aftjene din værnepligt ved Danske Artilleriregiment, så vil den være fyldt af spænding, udfordringer, tætte kammeratskaber og en helt særlig mulighed for at sætte nye mål og grænser for dig selv.

 

Danske Artilleriregiment ligger 3 km vest for Oksbøl, 10 km fra Vesterhavet, 12 km fra Varde og 22 km fra Esbjerg. Vi har Danmarks største øvelsesterræn – det fås ganske enkelt ikke bedre. På Oksbøl Kaserne har vi to værnepligtshold om året. Et hold i februar og et hold i august. Der er stor efterspørgsel efter pladserne i Oksbøl, så det er en god ide at være tidligt ude.

 

Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse (HRU)

Hos Danske Artilleriregiment har vi to HRU hold om året. Et i juni og et i december. Vælger du en HRU-uddannelse, så vælger du at blive professionel soldat, og det betyder, at du efterfølgende kan tilknyttes 1. Artilleriafdeling og sammen med dem understøtte Forsvarets nationale beredskab eller indgå i internationale operationer. Som professionel soldat i Hærens Reaktionsstyrker (HRU) bliver du uddannet med henblik på en udsendelse.

 

Konstabelelev

Danske Artilleriregiment åbner nu op for en spændende uddannelse. Den 2. november 2020 starter en ni-måneders konstabelelevuddannelse. Uddannelsen er en kombination af HBU - altså værnepligtstiden - og HRU, Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse. Men på Konstabelelevuddannelsen er man fra starten afklaret med, at man ønsker en længere periode i Forsvaret. Derfor vil optagelsesprøven også være hårdere end til HBU, da vi skal være sikre på, at du kan gå hele vejen.

 

Grundlæggende Sergentuddannelse (GSU)

Som sergent er du både leder, vejleder og instruktør. Du vil i det daglige fungere som gruppefører for 10-15 værnepligtige i regimentets HBU-batteri, hvor du er ansvarlig for at gennemføre de fag, som er en del af værnepligtsuddannelsen. Du vil derudover også være gruppefører under taktiske forhold og vejlede de værnepligtige i forhold til hverdagen som soldat.

 

Reserven

Med oberstløjtnant af reserven Lars Reuther i spidsen skal vi i de kommende år bygge 5. Reserveafdeling op fra bunden. Afdelingens reservepersonel skal yde den nødvendige støtte til regimentets øvrige afdelinger, idet 5. Reserveafdeling skal levere personel til totalforsvarsstrukturen, til ildstøttefunktioner ved brigade og division, og til Danske Artilleriregiments øvrige organisation.

 
Sidst opdateret 16. oktober, 2020 - Kl. 12.06