Foreningen er oprettet i 2007, med det formål at indsamle, restaurere, vedligeholde og bevare militærhistorisk materiel, samt formidle dets historie herunder specielt bælte, hjul- og hestekøretøjer samt andre effekter, der har været i brug ved Gardehusarregimentet, Sjællandske Livregiment og Danske Livregiment.
Fra i starten at have et par bælte- og hjulkøretøjer har foreningen i dag ca. 72 køretøjer spændende fra feltcykler til kampvogne, hvoraf de fleste er kørende.

 

I sagens natur har vi en tæt tilknytning til Gardehusarregimentet og i forbindelse med generalforsamlingen i 2021, havde vi den glæde, at chefen for Gardehusarregimentet, oberst Jørn Christensen kunne meddele os, at vi fra dags dato var en integreret del af regimentet og derfor var berettiget til at bære regimentets mærke.

 

Alle kan blive medlem hos os, bare man er interesseret i at skrue på vores køretøjer. Vi har skruedag hver tirsdag og en søndag hver måned.

 

Foreningen holder til i Næstved i det tidligere mobiliseringsdepot i Fredskoven og det gamle kampvognsværksted i Kalby Ris.

 

Fra april til oktober har vi guide hver skruetirsdag, og ellers kan man kontakte os via vores hjemmeside – www.ghrvpk.dk - såfremt man vil være medlem eller gerne vil besøge os.

Sidst opdateret 11. januar, 2023 - Kl. 13.31