[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Besøg hos hesteskadronen

Turistforeningen inviterer på guided tur hos gardehusarerne og Antvorskov Ruin

Af Peter Glitten

Gardehusarregimentets Militærhistoriske Samling er målet for turistforeningens guidede tur på torsdag.

Det er første gang de guidede ture har mujlighed for at lægge turen omkring den historiske samling. Den er nemlig først for nylig blevet endeligt etableret på Antvorskov Kaserne efter nedpakning og flytning fra den tidligere gardehusarkaserne i Næstved.

Gæsterne på den guidede tur får dermed mulighed for at følge i kronprins Frederiks fodspor, idet han som en af de første tidligere i år havde lejlighed til at se samlingen. Kronprisen foretog nemlig den officielle indvielse, men først nogle måneder senere blev den åbnet for publikum, da der var fundet mennesker, som frivilligt ville stå for fremvisningen.

Museet rummer et stor antal uniformer, håndvåben, store sabler og et skatkammer, ligesom der bliver vist et lysbilledshow.

Men den guidede tur, som ellers normalt foregår i bymidten, kommer til at indeholde mere end museet. Der er også arrangeret besøg i staldene hos Hesteskadronen. Der bliver både rundvisning i staldene og mulighed for at se det flotte ridehus. Det er normalt steder, der ikke er offentlig adgang, så det er både en unik mulighed for kommunens egne borgere og for turister til at se det flotte anlæg.

Turen foregår i bus med afgang fra H.P. Hansens Plads kl. 13 torsdag den 28. juli. Og når man alligevel har bussen, så er der blevet lagt et besøg på Antvorskov Ruiner ind i programmet. Her bliver der givet en kort beretning om det tidligere kæmpestore kloster og slot.

Deltagelse i arrangementet, der varer to en halv time, er gratis, men der er et begrænset antal pladser. Derfor gælder det om at tilmelde sig hurtigt muligt. Sidste frist for tilmelding er onsdag den 27. juli kl. 15 på turistkontoret i Løvegade - men det vil nok være letsindigt at vente så længe.