[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

NATO Response Force 4 er den fjerde af de udrykningsstyrker fra NATO, der i et halvt år ad gangen med få dages varsel, skal være klar til at rykke ud til verdens brændpunkter og konflikter.

NRF 4 er først og fremmest en tysk-hollandsk styrke, men også enheder fra den danske hær har spillet en vigtig rolle i styrken. Gardehusarregimentets 1. lette opklaringseskadron, har, med ros til følge, løst opklaringsopgaver for den 43. hollandske mekaniserede brigade. Eskadronen er blevet støttet af et nationalt støtteelement og et detachement fra militærpolitiet.

Iron Sword har vist, at NATO Response Force er godt på vej til at blive en kampklar udrykningsstyrke, der kan løse alle opgaver lige fra evakuering, nødhjælp og til egentlige kampopgaver.

Udover 1. lette opklaringseskadron har Danmark til NATO Response Force 4 haft tilmeldt 6 F-16, et team, der kan spore biologisk, kemisk og nuclear forurening samt et Roll on/Roll of skib.

Læs artikler om de NATO Response Force-øvelser Danmark har deltaget i:

Hæren
Søværnet
Flyvevåbnet

Læs fakta om NATO Response Force

Læs mere i næste nummer af Nyhedsmagasinet Forsvarsfokus, der udkommer den 20. juni. Her beretter de danske enheder om den proces de har været igennem for at blive klar til udrykningsstyrken, og om de erfaringer de har gjort sig undervejs.