[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af kaptajn Filip Ulrichsen, presse- og informationsofficer, DANBN/IRAK

Køkkenchef Kristian, hans kokke og indiske køkkenpersonale diskede op med den helt store julemiddag. Der blev stegt 240 ænder, 75 kg flæskesteg og 40 kg medister. Hertil serveredes brun sovs, brunede og hvide kartofler samt rødkål. Selv om der blev lavet mad til knap 500 mennesker, var kødet både mørt og dampende varmt.

Selvfølgelig var bataljonens litauere og en britisk juledelegation med til festen, selv om de to lande først holder jul officielt den 25. december.

Julemaden blev serveret dampende varm og udskåret på fade, så den var lige til at gå til

Heldigvis blev det et roligt døgn. Julefesten blev ikke forstyrret af stammekrige eller andre uroligheder.

Bataljonen kunne i ro og mag lytte til feltpræstens juleeventyr og bataljonschefens tale, der blev afsluttet med en skål for Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hendes Majestæt Dronning Elisabeth samt republikken Litauen.

6000 stykker konfekt
Efter hovedretten kom ris a la manden på bordet. De, som fik mandler, blev belønnet med mandelgaver, bl.a. det satiriske blad Blæksprutten.

Chef DANCON deler mandelgaver ud til de heldige.

Da middagen var sat til livs, rykkede det meste af bataljonen over i det nye velfærdsområde. Her var også pyntet op til jul med juletræer, julehjerter og kræmmerhuse. Baren blev åbnet, musikken sat i gang og 6000 stykker konfekt sat frem.

Næste eftermiddag bød cafeteriet på Iraks største kage. Men meldingen fra mange soldater lød, at julemiddagen simpelthen havde været så overdådig, at der gik det meste af et døgn, før sulten så småt meldte sig igen.

Soldaterne tog julen særdeles alvorligt. Fra venstre konstabel Thomas fra stabs- og logistikkompagniet og konstabel Henrik fra panserinfanterikompagniet.