[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Kom bare an, jeg er klar

Af: Landstalsmand Glen Odgaard, 1. kompagni II uddannelsesbataljon

Mit navn er Glen Odgaard, 27 år, og jeg skriver til jer i egenskab af, at være landstalsmand for de menige i uddannelsesbataljonen.

Jeg vil være jurist
Inden jeg påbegyndte min værnepligt, arbejdede jeg som juridisk sagsbehandler i København Kommunes Vej & Park, og min opgave bestod blandt andet i at behandle erstatningssager.

Ved siden af dette var jeg i gang med at gøre mit speciale færdigt, der blandt andet omhandler den amerikanske forfatning fra 1787, og om den amerikanske højesteret har kompetence til at erklære love for grundlovsstridige.

Papiropsamler på en parkeringsplads
Tidligere har jeg beskæftiget mig med mange forskellige ting.

Af de lidt pænere ting kan nævnes, at jeg har arbejdet som pressemedarbejder på Christiansborg, været udvekslingsstuderende i Tyskland, domsmand i Københavns byret og gennem mere end 13 års uafbrudt foreningsarbejde, haft nærmest alle tænkelige og utænkelige opgaver i en forening, ligesom jeg har været både foredragsholder, mægler og juridisk rådgiver for blot at nævne noget af det. Men jeg har f.eks. også prøvet at være papiropsamler på parkeringspladsen i Legoland, været interviewer hos AC Nielsen AIM og udlejet videofilm i en Blockbuster.

Så som i kan se, er der tale om en landstalsmand med mange bolde i luften. Jeg er vant til at arbejde under stor frihed og stort ansvar. Det er en kompetence, jeg håber, vil være til gavn for et godt samarbejde mellem de mange nye menige og ledelsen.

Går godt men kunne være bedre
Indtil videre er det min fornemmelse at det går godt, men der er også mange ting, vi ønsker, der kunne gå bedre eller bliver gjort noget ved.

Det er f.eks. et problem at der mangler varmt vand. Efter en dag i felten, er der mange der på samme tid skal bruge badet, for at få vasket sløringen af ansigtet. Så ender det ofte med, at det kun er den ene halvdel, der når at vaske sig i varmt vand.

I starten var der også problemer med befalingsmænds manglende overholdelse af sikkerhedsafstande, når vi menige var på handlebaner eller blev vækket om natten under døgnøvelserne. Men det er der blevet skredet hurtigt ind over for og det er mit indtryk at der allerede er sket forbedringer på dette område, hvilket kunne tyde på at kommandovejen fungerer.

Ligeledes har der været utilfredshed med at blive undervist i en kold garage, som mange desværre er blevet syge af. Men når alternativet er undervisning udenfor, idet vi er så mange indkaldte, så ser det desværre ikke ud til, at der er så meget at gøre ved det. Problemet løses forhåbentligt ved mere påklædning, samt at vi nu går foråret i møde.

Med ønsket om en god værnepligt til jer alle

Glen Odgaard