[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Soldaterhjemmets bio har fået surround-lyd

Af Peter Glitten
 
Der investeres mere og mere i at få et top moderne opholdssted for soldaterne på Antvorskov kaserne, når de ikke er i tjenesten. Senest har Tuborg Fonden bidraget med 25.000 kr.

KFUMs Soldaterhjem i Slagelse er et populært opholdssted for de menige på Antvorskov Kaserne. Men der bliver også gjort en stadig større indsats for, at øge interessen af stedets bestyrerpar, Else og Frank Overby.

Senest er der blevet indkøbt et super surround-anlæg med to DVD-afspillere, og det betyder at TV-stuen med de behagelige lædermøbler er blevet opgraderet til en helt lille biografsal. I forvejen var lokalet forsynet med en stor skærm, men det er helt oplagt at surround-lyden for alvor øger biograf-nydelsen.

Nu er det ikke sådan, at indtægter og udgifter i forbindelse med sådan et soldaterhjem balancerer - Nej, det giver underskud og der er ingen forventning om, at det ikke skal gøre det. Derfor er vi ofte ude efter penge til større indkøb. Vi får støtte fra mange steder, og det nye surroundanlæg er således blevet til med bistand fra Tuborg-fonden.

Julemandsjob
I denne uge besøgte Tuborg Fondets repræsentant i Sydvestsjælland og Lolland-Falster, Hans Jacobsen, Karrebæksminde Soldaterhjemmet ved kasernen med en gedigen chek på 25.000 kr.

Chek'en fik lederparret overrakt af Hans Jacobsen, Hans Jacobsen er pensioneret fra Tuborg, hvor han i mange år var salgschef.
 - Men så har jeg fået det her lille job som fondens repræsentant i området. Det er et dejligt job, hvor man jo kun møder tilfredse mennesker.
Jeg er ude tre-fire gange om måneden og aflevere beløb på 20.000 til 50.000 kr. Det er der jo lidt julemandsjob over. Og så er det dejligt at komme rundt i området, hvor jeg kender mange mennesker, fortæller Hans Jacobsen.

Det er kun seks år siden Else og Frank Overby kom til Antvorskov fra Tønder, hvor de drev soldaterhjem. Men kasernen blev nedlagt.
Siden har de gjort en stor indsats for at bringe hjemme ved Antvorkskov Kaserne op på et stadig højere niveau.
- De unge i dag er meget kvalitetsbevidste, og derfor er det nødvendigt, at vi gør tingene bedre, så de kan leve op til deres ønsker, siger Frank Overby.

500 til fest
Soldaterhjemmet rummer computerspil, bordtennis, billard, biografen og en række gode opholds- og spiselokaler. Men der er også tid til både aftensang og debataftener - begge dele med et kristent udgangspunkt.
- Der er netop mødt nye værnepligtige. Vi havde 500 til velkomstfest. Det er så mange, at vi måtte gennemføre det som tre fester, og vi har da nok 2-300 gennem soldaterhjemmet dagligt på hverdage, siger soldaterhjemlederne.

Lederparret er da heller ikke bange for at rykke i felten. Når de unge mennesker er ude på strabadserende opgaver, så dukker parret pludselig op med varevognen og kan servere varm cacao og kaffe med kage til. Det er sådan noget, der er med til at gøre soldaterhjemmet til et sted, hvor mange så søger hen, når de har fri.
Nogen af de unge kommer for at få en kop morgenkaffe, andre spiser frokost og et stort antal snupper aftensmaden på Soldaterhjemmet. En del bliver hængende og benytter de mange faciliteter i løbet af aftenen.