[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Hærens Operative Kommando har givet tilladelse til, at der fra sommeren 2006 kan ansættes mere personel i hæren ved blandt andet I Bataljon.

Hvis du er tidligere menig eller befalingsmand, måske har haft eller stadig har en DIB kontrakt, er udsendt, eller bare kunne tænke dig at blive soldat igen, så er chancen der nu.

Dagligdagen ved bataljonen, er nok ikke helt, som du husker den. Det basale soldaterhåndværk har ikke ændret sig og det uddanner vi os stadig i, men i den ”nye” stående styrke er der flere udfordringer og flere spændende oplevelser end du nok har været vant til. For 2006 kan for eksempel nævnes øvelse under ekstreme klimaforhold i Nordnorge. Uddannelse i kamp i bjerge i Bayern, udvekslingsbesøg i England. Hertil kommer Adventure Training aktiviteter for en række enkeltpersoner og mindre hold samt en samlet Adventure Training øvelse med hele bataljonen i efteråret, hvor hver enkelt får mulighed for at prøve grænser.

Bataljonen består udelukkende af professionelle soldater og skal frem til 2009 bygges op, så den består af et Stabskompagni, to Infanterikompagnier udrustet med de splinternye infanterikampkøretøjer, som hæren er ved at købe i øjeblikket, et mekaniseret infanterikompagni udrustet med de nye pansrede hjulkøretøjer Piranha. Heraf er der i øjeblikket opstillet dele af stabskompagniet og et næsten komplet mekaniseret infanterikompagni.

Bataljonens mekaniserede infanterikompagni indgår fra sommeren 2006 i NRF10 (NATO´s reaktionsstyrke), der de næste 1½ år, træner intensivt i ind- og udland frem mod en beredskabsperiode i første halvår af 2008, hvor KMP som en del af en dansk bataljon, vil kunne blive indsat overalt i verden. Derudover er der selvfølgelig løbende muligheder for afgivelser til internationale operationer enten som enkeltperson eller som enhed.

Hvis du synes, at det lyder spændende, så grib telefonen og kontakt bataljonens Administrationsbefalingsmand SSG Jesper Laursen på telefon 5855 7104 eller skriv til bataljonen på nedenstående adresse. Herefter vil du, hvis du er egnet til at blive ansat, blive kontaktet af Forsvarets Personeltjeneste, med henblik på en egentlig ansættelse.