[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Igen mandag eftermiddag blev den danske styrke involveret i kamphandlinger i den nordlige del af Helmand-provinsen. Kampen stilnede af efter et par timer.

Den indsatte danske styrke befandt sig, sammen med et britisk kompagni, i nærheden af den by i det nordlige Helmand, hvor det også kom til kamp søndag aften.

Oprørsstyrker beskød den indsatte danske styrke med håndvåben og raketdrevne granater. Danskerne besvarede beskydningen med blandt andet mortérer og flystøtte. Danskerne fik også støtte fra det britiske kompagni.
 
Danske ammunitionsryddere, der er indsat sammen med opklaringssoldaterne, opdagede nogle raketaffyringsramper i det område, hvor danskerne blev beskudt fra. Derefter blev der indsat blandt andet fly til at tage billeder af affyringsramperne for at verificere, at opdagelsen var god nok.

Kampen blev afsluttet med, at fly bombede raketstillingen. Søndag blev den danske enhed beskudt med raketter fra samme position.

Under skudvekslingen fik en dansk soldat et sår på hånden. Han forbliver ved den indsatte styrke. Soldaten har selv informeret sine pårørende via satellittelefon.